Julafton med midnattsmässa

25 dec

Hejsan!
Julafton firades traditionsenligt hemma med familjen, farmor och pappas ena bror. I år var vi lite sena med att komma igång och äta så vi åt faktiskt när Kalle Anka började. Men vi skruvade upp tvn lite så vi hörde den första kvarten. Jag tycker att Ernst gjorde ett mycket bra jobb som julvärd. Roligt att man skiftar julvärdar år från år. Nästa år vet jag inte vem som skulle kunna ta den platsen, kanske någon folkkär artist eller så, Lasse Berghagen kanske? Varför inte skulle Lasse kunna sitta där nästa år? Jag nominerar honom till nästa år i alla fall. Lasse Berghagen; gör det beredd. Tomte kom han med julklappar.

Jag fick en hel del nyttiga och roliga julklappar, bland annat; DVD-Filmer, Rakapparat, Pengar, Glansiga boxerkalsonger, en snygg skjorta, IDOL cd:n 2004 + mycket annat. Vi hade strax innan jul köpt en DVD-spelare som jag efter lite assistans och krångel och läsande i manualen kopplade in på julafton.

Sen såg man på dom klassiska tv-programmen; ”Svensson Svensson firar jul”, långfilmen ”Kan du vissla Johanna”. Även om man sett dem varje år så tröttnar man inte på den. Det är rätt bra konstigt.

På kvällen 23.15 gav vi oss av för att åka till Österviks Kapell på midnattsmässa. Det var första gången för mig. Och det var något alldeles speciellt att se alla dessa ljus som kyrkan var upplyst med och höra talen och dom fina sångerna som sjöngs. Jag återkommer någon nästa år med vad det lider. För detta var en upplevelse. Annars måste jag erkänna att jag är rätt dålig på att gå i kyrkan. Jag går inte dit så ofta. Inte för att jag inte har lust, men kanske för att jag inte har tiden.

Publicerad: 2004-12-25 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.