Julstämning med Holens

19 dec
Holens Orkester
Holens Orkester

Söndagen den 15 december var det säsongsfinal på danserna som Korpen Karlskoga arrangerar i Storfors Folkets Hus. På scen denna afton hittade vi Holens orkester från Vingåker. En riktigt trevlig orkester som hållt å i många år men det är dom senaste tre åren som jag fått upp ögonen för detta genomtrevliga gäng.

Arrangörerna är några riktiga veteraner när det gäller att arrangera dans. Många är de orkestrar som spelat upp till dans genom åren på dessa motionsdanser.Nästa år går dom in på sitt 37:e år som dansarrangörer. Inte illa! Det är lika glädjande och kul varje gång man får styra hit på en danskväll.

Monica Holen
Monica Holen

Holens var ett toppenhumör denna kväll. Och ännu gladare verkade dom bli av de presenter jag och broder hade med oss i form av italiensk choklad och almanackor. Tänk att dom ju kan titulera sig kalenderpojkar och kalendertjej.

Recis innan klockan fem stod alla startklara på scenen, nästan alla. När så Jerka anlänt räknade han in till kvällens första dans. På några få sekunder var dansgolvet fullt av dansglada människor som dansade runt till tonerna av ”En tro på kärleken och När du ser på mig”. Två riktigt fina låtar. Den sistnämnda minns jag som en av Candelas största låtar.

Danspublik
Danspublik

Kent hälsade sedan alla välkomna till denna danskväll och tyckte det var riktigtroligt att se så många glada människor. Holens från Vingåker ska ge er en trevlig danskväll med en massa härlig dansmusik. Lite fart efter detta så var kvällen igång på allvar. Och visst blev det en riktigt trevlig danskväll. Härliga covers blandades friskt med eget material.

Kent på toppenhumör
Kent på toppenhumör

Som vanligt är det 4 moderna och 1 gammal som gäller i Storfors och denna söndag var inget undantag. Roger skötte detta med den äran med sitt dragspel tillsammans med Jerkas vispande, Kents basande och Monicas gitarrspel. Kul att se och höra band som använder vispar i gammaldansen.

När kvällens sista danstoner ebbat ut ville publiken ha mera. Och mer dans blev det fast in i en annan form. Publiken bilades ringar och orkestern stämde upp. Nu kanske ni tror att man avslutade med lite jägardans? Nej det blev ingen jägardans. Det blev i stället äkta ringdans till ett potpurri av alla de välkända jullåtarna som ”Å jänta å ja”; ”Upp på källarbacken”; Nu är det jul igen” och alla dom andra låtarna.

Jerka bakom sina trummor
Jerka bakom sina trummor
Roger med sitt dragspel
Roger med sitt dragspel

Efter detta blev det fotografering av bandet. Sen kom arrangören och berättade att det var nöst bästa publikrekordet efter Sandins. Ett riktigt trevligt besked. Vi tog sedan farväl av Holens och styrde kosan hemåt.

Här följer några fler bilder från kvällen.

Arrangörerna får blommor
Arrangörerna får blommor

Det blev ringdans på slutet
Det blev ringdans på slutet
Monica sjunger
Monica sjunger

Min bror filmade några låtar med Holens.
Bjuder er här på två av dessa.

Publicerad: 2013-12-19 11:42:12

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.