Luciadans med Cliptons orkester

21 dec
Cliptons orkester
Cliptons orkester

Luciadagen är synonymt med dans. Och dans till ett speciellt band, nämligen Cliptons orkester som kommer från Karlstadtrakten. Detta var en så kallad länsdans med FUB som arrangörer. FUB är en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning ska kunna leva ett gott liv.

Det bjöds på Glögg innan dansen
Det bjöds på Glögg innan dansen

December månads länsdans går alltid av stapel i Karlstad och Holken som ligger i Mariebergsskogen. Luciadansen är riktigt uppskattad väldigt många som varje år kommer för att svänga sina lurviga. Förra året 2012 så var det rekord på dansen vilket är mycket glädjande.

Dansglad publik i Holken
Dansglad publik i Holken

Jag följde med broder som denna kväll skulle arbeta på dansen som medhjälpare för Kristinehamns Kommuns fritidsverksamhet. Vi åkte buss från Kristinehamn som kommunen arrangerar. Vänerbuss tog oss tryckt fram till Karlstad. Dom är föresten det enda bussbolag i Kristinehamn som har bussar med rullstolslyft.

Holken Mariebergsskogen
Holken Mariebergsskogen

När vi kom fram så hade det redan kommit mycket folk som likasom vi ville vara med från start. Man såg många kända ansikten såg jag så det blev en del hälsande och kramande. Vi gick fram hälsade och snackade lite med orkestern innan de skulle börja spela. Hans visade upp sin otroligt snygga nya klaviatur som han införskaffat sig. En riktigt läcker nord stage 2 som det låter jäkligt bra om. Kul med folk som satsar på svensk kvalité.

Hasse med ny klaviatur
Hasse med ny klaviatur

När Håkan stampat in till första dansen tog det inte många sekunder innan golvet var fyllt av glada dansare. Alla var med och dansare, och diggade efter sin egen förmåga. En del nöjer sig med att sitta framme vid scenkanten och bara lyssna.

Ett ord som genomsyrar dessa danser är glädje och gemenskap. Publikkontakten och gensvaret från publiken är enormt. Det är massor med jubel och applåder efter varje låt. Att orkestern trivs går inte att ta miste på. Det skämtas och speaxas mellan låtarna och det är en sådan där härlig stämning som är svår att beskriva. Det skall upplevas live. Så enkelt är det.

Jimmy med sin underbara röst
Jimmy med sin underbara röst

I danspausen fick vi alla som var där avnjuta ett riktigt fint luciatåg från Grums som Bosse Tegestam dans ordnat så fint. Bosse är med i styrelsen för FUB Karlstad, Hammarö Grums som även var arrangerande förening av kvällens dans. Luciatåg är alltid så stämningsfullt och trevligt tycker jag. Det är liksom en föraning om att julen verkligen är på gång.

Årets juciatåg från Grums
Årets juciatåg från Grums
Årets jucia
Årets jucia

Detta var en typisk danskväll man aldrig ville ta slut. Men tyvärr är det ju så att allt är ett slut. ”Kärleken är” och ” When you say nothing at all” fick avsluta denna trevliga kväll. Stort tack till alla inblandade som gjorde kvällen så lyckad.

Nuder här på lite fler bilder på Cliptons. Observera att dom fortfarande har kvar sin ljusskylt. Visst är det underbart? Tycker fler band skulle rota fram sina ljusskyltar hur föråden och börja använda igen. Det är lite nostalgi.

Turneåket
Turneåket
Så här glad blir man när man spelar trummor i Cliptons
Så här glad blir man när man spelar trummor i Cliptons
En klassisk ljusskylt
En klassisk ljusskylt
Johan med sin sax
Johan med sin sax

Här följer en favoritlåt jag har med Cliptons. En helt egen låt som Hasse Karlsson skrivit helt själv.

Publicerad: 2013-12-21 13:09:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.