Kanonkväll med Perry Band

21 aug
Perry Band från Arvika
Perry Band från Arvika

Perry är ett Arvikauttryck som betyder … perfekt … eller något sådant. Och just perfekt musik var det som Perry band från nämnda ort böjd på denna onsdagskväll i Degerforsparken.

Det hela började med en busstur från Kristinehamn till Karlskoga. Jag ääääälskar ju att åka buss och när jag ändå hade ett busskort som berättigar mig att åka buss gratis hur mycket jag vill under i 30 dagar passar ju detta perfekt. Fem minuter efter tre så lämnade en gula bussen Kristinehamns resecentrum för färd mot Degerforsparken. I Karlskoga blev det en liten tur på stan där jag inhandlade en mjukglass och en t-shirt på H&M. Man får aldrig för många t-shirts.

Uppruggat och klart
Uppruggat och klart

Strax efter klockan fem begav mig till Karlskoga busstation för vidare färd mot metropolen Degerfors och dess folkpark. Steg i vanlig ordning av vid Medborgarplatsen och tog mig en skön promenad upp till folkparken i det vackra vädret.

När jag kom fram hade Perry Band packat upp och var i full färd med soundcheck. Detta med soundcheck verkar vara en hel vetenskap ibland då varje lokal inte är lik den andra. Men efter lite rattande fick man till ett riktigt bra ljud.

Perry band
Perry band

För er som inte vet så hette man innan detta med Roger Lööfs. Men glöm bort och allt annat du hört om bandet. Nu är det Perry band som gäller och ingenting annat.

Bandet består av fyra välmeriterade medlemmar. Först har vi Hans Jonsson som spelar trummor samt sjunger och håller på Färjestads BK och som varit med ibland annat Leif Lennartz, Fyrklöver, Tequila band, och Country Family, Rolf Haglund spelar gitarr bas och körar och har även han en lång karriär i diverse band i och runt omkring Arvika så som The Lawless och Pake Rate där han spelar även spelar nu. Även Rolf förutsätter jag har tagit sitt förnuft till fånga och håller på Färjestad. Thomas Carlsson spelar gitarr, lite dragspel, lite munspel, klaviatur och sjunger en hel del. Sist men absolut inte minst har vi Liselotte Sivertsen Carlsson som spelar sax, klaviatur, gitarr och så sjunger hon med. De två sistnämnda håller inte på Färjestad.

Thomas Carlsson med sin gura
Thomas Carlsson med sin gura

Bandet har en fräsch repa med en del klassiska dansbandslåtar varvat med en rad sköna dansanta countrylåtar. Det märks att man valt att spela låtar som inte 511 andra dansband spelar vilket är kul. Men jag fick i alla fall för mina favoritlåt Främling, här framför som en duett.

Hans Johansson spelar trummor
Hans Johansson spelar trummor

Med van hand lottsar man publiken genom att växelvis spela två foxtrot och två bugg. Och visst gillade publiken gillar Perry band. Det applåderas flitigt mellan låtar. Men så är man ju och andra sidan sett i Värmland och här är vi uppfostrade med att visa uppskattning mot bra dansbandsorkestrar.

Liselotte i Perry band
Liselotte i Perry band

Efter att ha hört bandet denna kvällen önskade jag fler arrangörer vågade boka in band som inte kanske är så där vrålkända men som ändå spelar bra dansmusik. Många arrangörer har ju tyvärr ett tiotal band som man går runt på säsong efter säsong.

Så blev det så dags för paus och det var dags att bege sig upp till det mysiga cafét och fika på goda smörgåsar och bakverk. Alltid lika trevligt med en fika ute i det gröna.

Danspubliken
Danspubliken

Det är alltid en stor musikalisk upplevelse att höra Perry Band. För man hittar alltid nya guldkorn i deras repertoar. Låtar som man inte tänkt på skulle kunna funka på en dansbana eller låtar som man inte ens visste fanns. Så jag kan varmt rekommendera er att åka ut och dansa till Perry band. Halv elva hade så de sista tonerna från Arvikas dansbandsstoltheter klingat ut och det var dags att styra kosan hemåt. För bandet återstod det att packa ner och en resa upp till Arvika. För sångaren Thomas väntade det ”civila” jobbet som började strax innan klockan sex på morgonen. Men värmlänningar klar ju allt så detta var ingen match.

Rolf med sin gitarr
Rolf med sin gitarr
Jag och Liselotte
Jag och Liselotte
Nerpackning
Nerpackning
Publicerad: 2012-08-21 18:13:38

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.