Lägesrapport från Malung Del 1

18 jul
Orrskogenn i Malung
Orrskogenn i Malung

Malungs dansbandsvecka i är full gång. Det inledes i söndags med guldklavegalan som jag kommenterat i ett annat inlägg. Vädrets makter kunde man ro för och det blev ett sjuhelsikes regnoväder med tillhörande åska. Det medförde att radiosändningen från Malung avbröts och gjorde det tämligen ointressant för de som satt hemma på radion och lyssnade. Åskan slog till och med ner i en dansbana men ingen verkade ha kommit till skada. Men lagom till dansen så tittade solen fram. Blev enligt rapporter en trevlig kväll med 3719 besökare. En minskning med 83 från förra året.

Throleif Torstensson
Throleif Torstensson

8282 besökare och en ökning med 972 mot föregående år för man se som ett bra facit denna måndag. Det är ju även alltid på måndagen som man inviger Malungs dansbandsvecka i Malung. Detta görs traditionsenligt av självaste Thorleif Torstensson som med sitt band spelat varje år på dansbandsveckan sen starten 1986. Och frågan är om det var för sista gången Thorleif invigde veckan med tanke på att bandet läggs ner i höst. Men kanske kommer han tillbaka till Malung. Till Gula bladet (Dansbandsveckans egen nyhetstidning) säger Thorleif: ”Det här är årets höjdpunkt och Grönlandsparken är ett sådant ställe där jag skulle tänka mig att dyka upp igen någon gång”. Riktigt kul att man ökar på siffrorna redan från måndagen. Kanske inte så konstigt med tanke på att Sveriges största dansband spelar på måndagen. Jag syftar så klart på Thorleifs, Streaplers och Flamingokvintetten.

Sten och Alexander Nilsson
Sten och Alexander Nilsson

205 fler besökare än tisdagen förra året gör att man landar på 7429 personer. Man pratar redan nu i medierna om publikrekord för veckan. Man kalkylerar med 55 000 besökare i år. En siffra som inte är helt orealistisk. Men frågan jag ställer mig är hur mycket dansbandsveckan egentligen kan växa. Man får hoppas att dom inte växer ut ur Malung.

Något som är minst lika uppskattat som dansen i Orrskogen är uppträdandena i Grönlandsparken. Här ställer banden upp och ger sina fans gratisshower med spex, musik och allehanda bus. Några som bjöd på en riktig show var bland andra Sten & Stanley som bjöd på smakprov från sin jubileumsshow. Det blev även allsång till ja just det. ”Jag vill vara din Margareta”. Sten Nilsson slutar aldrig att förvåna publiken Förutom modevisningar och annat skoj uppträdde Jannez tillsammans med mina kompisar i Rent Drag Som avslutning på denna dag äntrade både Elisas och Perikles scenen. Jag tycker det är riktigt kul när banden bjuder på sig själva och gör detta. En del publik är sådan som kanske inte går ut på dans annars men som gillar detta med dansband och dansbandsmusik. Kul är det också med alla dessa band på
väg upp som får chansen att visa upp sig i Grönlandsparken.

Dansare i Malung
Dansare i Malung
Publicerad: 2012-07-18 15:08:11

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.