Lajbans med bröderna Fredriksson

5 jan
Lajbans och bröderna Fredriksson
Lajbans och bröderna Fredriksson Montage: Markus Redman

Lördagen den 19 januari blir det nostalgi på dansstället Tingvalla Åstorp. Då blir det kärt återseende med Lajbans orkester. Orkestern var under många års tid ett av Skånes mest populära och omtyckta mogendansband och drog fulla hus var dom än drog fram.

Lajbans orkester fick under mitten på 90-talet med sig Claes Lövgren och bytte då namn till Lajbans med Claes Lövgren. Sedermera bestämde man sig för att lägga Lajbans bakom sig och bytte namn till Claes Lövgrens.

När bröderna Olle och Nicke Fredriksson beslutade sig för att dra ner på turnerandet och sluta i Claes Lövgrens fanns det inga tankar på att helt sluta spela. I stället föddes tankarna på att spela i mindre skala och lite hemmavid i Södra Sverige några gånger i månaden.

Resultatet blev att kontakta ”gamla” medlemmar som varit med förr i Lajbans och tillsammans med andra kunniga musiker väcka liv i Lajbans igen. Flera arrangörer har hört av sig och flera jobb är bokade. Förutom Tinvalla Åstorp. kommer man besöka Sandra i Kalmar, Ramshall i Veinge och Granbacken Löberöd.

Publicerad: 2013-01-05 12:34:49

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.