Mats Bergmans – Premiär

18 okt
Mats Bergmans - Premiär
Mats Bergmans - Premiär

MATS BERGMANS – PREMIÄR
Betyg: 4
Skivbolag: Warner Music Scandinavia
Antal låtar: 15
Totallängd: 37:05
Trots att man spelat som Mats Bergmans sedan 1987 och man släppt åtta skivor blir detta en slags premiär. Detta är första skivan med sångaren Linus Lindholm sedan Jonas avhopp i Augusti 2008. Många är dom som pratat om Mats Bergmans nytändning.

När jag lyssnar på plattan som fått titeln ”Premiär” hör jag ett nytt fräscht band med en Linus i toppform. Han har en personlig röst som ger ny fräschare mogen profil åt bandet. Det låter som alltid proffsigt och dansant om grabbarna. Linus sjunger på 10 av skivans 12 låtar. På det övriga två sjunger Mikael Eriksson, även han med en träffsäker och len röst som gjord för ballader. Som producent har man valt sin gamla trotjänare Lars-Åke Svantesson som producerat åtskilliga dansbandsskivor.

Dragspelskryddiga ”Här nere på jorden” öppnar plattan och ger direkt mersmak till fortsatt lyssning. Skivan är som helhet mycket jämn och jag tycker gott man kunnat varit kvar i studion för att komplettera med ytterligare två låtar.

Till skillnad från tidigare recenerade Hedins så känns denna ännu mera heljuten trots samma poäng. Bland skivans hörvärda spår bör Åsa Karlström och Mats Larssons ”Kungen av sommaren” och Peter Grundströms fina översättning av Mark Knopflers ”Ticken to heaven” som på svenska blir ”Min väg genom livet”, ”Ett sårat hjärta”, ”Här nere på joden” nämnas

Lägg där till att man valt coverlåtar med omsorg. ”Dream lover” av Bobby Darin är ett strålande exempel liksom Teddy Thompsons ”In my arms”. Den sistnämnda med mycket gott trumpetspel. Med skivan premiär visar Mats Bergmans att man befäster en plats som ett av Sveriges mest populära mogendansband.

X= Katastrof
1= Dålig
2= Skaplig
3 = Godkänd
4 = Mycket bra
5 = Mästerligt

Publicerad: 2009-10-18 03:20:26

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.