Icaros – En gång till

18 okt

ICAROS – EN GÅNG TILL
Betyg: 5
Skivbolag: Icaros
Antal låtar: 15
Totallängd: ??:??

Icaros - En gång till
Icaros - En gång till

Det är mycket sällan som man hör ett deltidsband låtar så här bra på skiva. Jag vågar påstå att denna skivan kvalitetsmässigt står sig i klass med Lasse Stefanz, Christer Sjögren och Claes Lövgrens. Oftast gör man avkall på något men inte Icaros.

Bandet har funnits sedan 1977 och kommer från Linköpingstrakten. På sin hemsida skriver man att ”man spelar 100% live, alltså sequenserfritt, och att man i och med det upplever att spelglädjen blir större med det äkta soundet. Och det hörs verkligen på skivan att det finns spelglädje i bandet.

Det finns många låtar man känner igen på skivan. Det som är kul är att man lagt ner stor energi på att göra egna arrangemang till låtarna vilket ger nytt liv i dem. Anna-Lena Löfgrens ”Regniga natt” från 1962 är ett strålande exempel som jag tror skulle stått sig lätt i dansbandskampens moment att göra eget arr på en låt. Andra trevliga spår på skivan är inlednande ”Kärlek är inget spel”, ”Ingen annan”, ”Om du ber mig stanna kvar” och ”Cruisin’ on a Saturday night”.

Sångerskan Annelie Åkerlund har en behaglig röst att lyssna på. Hon är inte bara en duktig sångerska utan trakterar även trumpet. I låten som bär bandets namn ”Icaros” får hon briljera så att nästan ryser. Ett extra plus för att man har tre olika sångare totalt på skivan som på sitt lilla vis ger profil åt bandet och ”En gång till”.
Det är också kul att man tagit upp lite mer halvokända låtar som t,ex ”I en liten båt som gungar” som Streaplers spelade in 1978 på albumet ”Speed”

Trots att det är ett blandat låtval så håller skivan jämn klass både musiksliskt och tekniskt. Det finns ingenting att anmärka på mer än att jag på nästa skiva vill hör att man tar med två kanske tre egenskrivna låtar.

X= Katastrof
1= Dålig
2= Skaplig
3 = Godkänd
4 = Mycket bra
5 = Mästerligt

Publicerad: 2009-10-18 17:13:31

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.