Melins fick sin andra guldstjärna

5 dec

Torgny Melins med två guldstjärnor: Foto: svt.se
Torgny Melins med två guldstjärnor: Foto: svt.se

Det blev inte helt oväntat Torgny Melins som tog hem den andra guldstjärnan. Bandet hade från förra veckan lagt manken til och riktigt slipat sina två låtar. Denna veckan har grabbarna varit spellediga och har således haft mycket tid till att repa på låtarna vilket hördes. Jag tycker det är otroligt kul när band som förmedlar äkta spelglädje röstas vidare. Lill-Babs sa något om att man inte ska spela för sig själv utan för dansarna och det gör verkligen Torgny Melins. Allt du hör från Melins är det som dom framför.

Sen tror jag att dansbandskampen är lite som med andra telefontävlingar att det handlar om hur mycket röstbenägna fans man har. Jag vet inte men jag har en känsla av det. Och jag tror det uppenbarade sig förra året då Larz Kristerz vann.

Kvällens lilla besvikelse var kanske Candela. Framträdandet var snyggt och proffsigt och det lät musikaliskt otroligt bra om dem. Men jag tror inte den sortens musik går hem hos tittarna. Eller är det möjligen så att folket fortfarande har kvar bilden av sockersöta Jenny på näthinnan?

Svänzons i Dansbandskampen Foto: svt.se
Svänzons i Dansbandskampen Foto: svt.se

Svänzons hade gärna för mig åkt vidare till nästa vecka. Dom levererade till 110%. Men så var dom ju också utmanarband som haft gott om tid att repa, i alla fall på första låten. ”Rytmen av ett regn” är ju en låt som bandet spelade in på skivan redan 2001 och som funnits med på deras repa ett bra tag. Lite sorg i hjärtat att man inte får se dem nästa vecka. Men snyggt framförande var det. Både i kläder och framförande.
Deras andra låt kommer bli en riktig ”floorfiller” framöver. Rysligt bra.

The Playtones blev en glad överraskning. Kul med band som inte låter som alla andra och som dessutom har lite andra instrument med. Kontrabas och steelguitar är inte ofta man ser i dansband. Me like =)
The Playtones bjöd på spelglädje och hemsnickrade arrangemang. Ett band jag gärna ser live kanske tillsammans med Melins. Tror dom skulle komplettera varandra bra.

Publicerad: 2009-12-05 23:28:29

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.