Midsommar

23 jun

Midsommaraftonen bjöd på det vädret som utlovades. Och det tycker jag ör okay. Att dom för en gång skull prickade rätt är inte så illa. På eftermiddagen var vi ute i stugan i skärgården och klädde midsommarstången och fikade lite. Över 40 personer var där i år, mycket roligt. Det är alltid kul när det kommer folk. Jordgubbssaft och jordgubbstårta hör verkligen midsommar till. Underbart!

När vi kom hem från skärgården var det dags för lite mat. Det blev lite allt möjligt som vi dukade fram. Kyckling, sill, och så min speciallite som jag alltid äter på midsommar. Fiskbullar. Det har jag gjort sen jag varit liten. Eftersom jag inte äter sill så har det av någon anledning blivit fiskbullar i dillsås. Men det är jättegott, tycker jag i alla fall. Efter maten var så dags att vila sig lite inför kvällens aktiviteter.

Logdans på midsommar, finns det något som är mer svenskt? Beror nog på vem du fråga. Nåväl. För oss bar det iväg till Jacobs loge i Degerfors. Det var flera år sedan jag var där sist. Tänk att så mycket folk hittar till denna plats mitt ute i skogen. På scen stod Carina Jaarneks Orkester. Det var första gången jag såg Carina Jaarneks agera som dansband-. Jag såg dom ju förra året på Elviskonserten här i Kristinehamn. Det var kanonbra dansmusik. Det spelades mycket Elvis och 60-tals musik. Det blev en svettig och varm kväll med Carina Jaarneks. På slutet var publiken verkligen i gång och applåderade till 3 extralåtar, inte alls illa. Det har ju blivit en tradition att Carina ska till logen på midsommar. Så vi får väl se om vi syns nästa år också.

Publicerad: 2006-06-23 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.