Sjötorp/Lyrestad

25 jun

Någon gång om året så brukar vi åka ner till Sjötorp och spana in alla båtarna. Det är verkligen en liten oas Sjötorp. Denna dag verkade vädret inte riktigt vara på vår sida. Det var lite gråmulet, och det såg ut som om regnet var i antågande. Men när vi närmade oss Otterbäcken och sedan Askeviksbaden så kom lilla solen fram.

Väl framme i Sjötorp var det full aktivitet. Många var dom båtar som skulle genom kanalen ut i Vänern. efter att ha prövat runt lite bestämde vi oss för att pröva lyckan vid Elles Ifs lotteristånd, vilket resulterade i ett pastaset och ett paket Sverigeservetter.

Efter detta började det kurra i magen. Så vi gick till en av handelsbodarna och köpte laxtallrik med potatissallad. Jag har ju inte varit något direkt laxälskare, men det var riktigt gott med lax. Lagom till det att vi ätit upp kom så regnet. Lite duggren som sedan började avta.

Innan vi for hem tog vi en sväng till Lyrestad. Där var vi på ett museum och tittade på gamla saker. Bland annat en massa gamla telefoner, som en telegraf i området hade samlat på sig.

När vi kom ut från museet regnade det rejält så vi beslöt oss för att åka hem igen. Men det blev i alla fall en trevlig eftermiddag.

Publicerad: 2006-06-25 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.