Mitt drömyrke när jag var liten

5 nov
Mitt drömyrke
Mitt drömyrke

Ett intresse som jag haft sedan jag varit ungefär 4-5 år är lokaltrafik och framför allt bussar. Jag samlar på busstidtabeller, bussmodeller och annat som har med bussar att göra. Att åka buss är inget som jag tycker är tråkigt, snarare tvärtom.

För några år sedan var jag till Spårvägsmuseet i Stockholm och tittade på bussar. Just den dagen hade jag tur eftersom man då hade gratis rundtur med en gammal Dubbeldäckare av typen Leyland Atlantean från 1967. Detta resulterade i att jag och min familj fick följa med gratis på ungefär en timmes guidad busstur i Stockholm. Det var något alldeles extra. Dagen till ära hade man en dubbeldäckare. Så man satt högst upp och nästan längst fram och fick således en underbar utsikt över Stockholm. Gissa om det var kul. På museet presenteras SL från start fram till idag. Det var kul att se hur utvecklingen har gått framåt. Från hästdrivna åkdon fram till dagens moderna bussar, tunnelbanvagnar och spårvagnar. Man kan onekligen säga att det är tur att utvecklingen går framåt.

SL Buss
SL Buss

Jag kan inte riktigt säga vad det är som gör att detta med bussar och lokaltrafik fascinerar mig så mycket. Det har ju hängt i lite sedan man var liten. Drömmen var ju att bli busschaufför i Storstockholm. Detta är något som jag är lite glad över att jag inte blev. När jag var uppe i Stockholm för ett tag sedan så fick jag se hur stressigt det var med pressade tider och fullsatta bussar med mera. Det är något lite lugnare i Kristinehamn även om jag hört och sett att det kan vara stressigt härmed, men inte på samma sätt som i Stockholm.
Så man är väl nog glad att man har som man har det.

Publicerad: 2009-11-05 05:41:20

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.