Mogengodis med Matz Rogers på Storfors Kulturhus

25 mar

mzstorf150301

Det var dans i går och dans i dag. Turnén rullar vidare. Visst är livet härligt. I dag blev resan inte fullt så lång som i går. En liten nätt resa på 2½ mil till grannkommunen Storfors stod på agendan. Här skulle det vankas söndagsdans med Matz Rogers. Resan för dom hade inte heller varit speciellt lång. Man har utgångsort Sunne men har medlemmar även i Karlstad. Storfors, Molkom. Det var riktigt trevligt att komma upp till Storfors igen. Det var ju några veckor sedan vi var där. Sven och Kerstin som är arrangörer sade att vi var saknade. Sånt är alltid kul att höra.

mzstorf150303

mzstorf150302

När vi anlände parkeringen utanför Storfors Kulturhus märkte vi att det var fler som hade samma goda smak idag. Som alltid blev det en hel del hejande och småprat med danspubliken. Hade ett givande samtal med en dam som visade sig vara arrangör av PRO-danserna på Upperudslogen. Så i sommar blir det en tur dit upp en söndag för att göra ett reportage. Alltid kul att göra besök på nya danser. Även om jag varit på Upperudslogen flera gånger har jag aldrig besökt deras söndagsdanser.

mzstorf150304

mzstorf150305

Klockan 17.00 räknar Janne in till aftonens första dans som består av låtarna ”Låt en morgon vakna” och ”Kärleken skall vinna”: Den sistnämnda en Thorleifsmelodi. Lite kul när band tar upp låtar från andra band som inte är superkända. Efter detta blir det bättre fart och man spelar resten av kvällen växelvis foxtrott med var femte dans som gammaldans.

Ni som inte varit på söndagsdansen i Storfors bör åka hit för att se den glädje och värme som infinner sig här. Hit kommer folk för att dansa och ha kul. Dans, det sociala och fika tillsammans är dom tre delarna som är pusslet för dessa trevliga kvällar. Allt detta ser orkestrarna till skapa tillsammans med arrangörerna.

mzstorf150306

mzstorf150307

Matz Rogers är lite smått unika. Det är tyvärr inte många dansband som i dag har soundet med två saxar. Detta är något som dom trycker hårt på och marknadsför. Det är riktigt saxigt om du frågar mig. Under kvällen bjuds det på flera härliga instrumentala saxlåtar. Man önskade att man kunde spela saxofon. Detta är verkligen ett instrument jag gillar. Lika mycket som jag gillar dragspel. Alla dessa ingredienser finns så klart i Matz Rogers. Detta mina damer och herrar är genuin mogendans när den är som bäst. Dom kan verkligen spela upp till dans dessa pojkar.

mzstorf150308

mzstorf150309

Och spelat upp till dans har dessa gossar gjort sedan 1975 för det var då som orkestern såg dagens ljus. Men delar av dagens besättning började spela redan på 60-talet. Då spelades det Rock´n Roll & Popmusik och orkestern åkte runt och spelade i mellansverige och i Norge. Sedan dess har det hänt en del. Medlemmar har bytts ut genom åren. Dagens sättning har spelat sen 2012 men har minst 200 års erfarenhet tillsammans och ändå är ingen över 40 bast. Lustig ekvation men så är det.

mzstorf150310

mzstorf150311

Så var det dags för kvällens paus där medhavt kaffe och macka intogs med god aptit. Det småpratas lite vid fikabordet. Många är dom som berömmer kvällens orkester. Det är roligt att höra. Man frågar varandra vart det blir dans härnäst och tipsar om andra trevliga dansställen.
Det är nästan som att alla som dansar här är som en enda stor familj.

mzstorf150312

mzstorf150313

Efter en halvtimma är dansen igång igen. Janne tar åter ton och pressenterar låtarna ”Sången till livet” och ”Dig ska jag älska all min tid”. Den sistnämnda är en favoritlåt av Mona G. Låten vann hon hänts meloditävling med 1992 och har allt sedan dess varit en riktig favorit för både mig och min mamma.

mzstorf150314

mzstorf150315

Så börjar klockan närma sig halv nio. Tiden är alltså inte för att avrunda av denna trevliga söndagsdans i Storfors. Tråligt. Men allt har tyvärr ett slut. Orkestern tackar publiken för en fantastisk kväll. Jag kan bara hålla med. Det blev en fantasisk kväll mycket härlig musik. Nästa danskväll för mig i Storfors är på annandag påsk då Holidays är på plats. Hade gärna varit där nästa vecka då Jonnys från Virsbo är där. Men dessvärre är jag upptagen med styrelsemöte i Karlstad då.

mzstorf150316

mzstorf150317

Publicerad: 2015-03-25 00:10:37

admin