Toppen lördag i Brunnsparken med Claes Lövgrens

25 mar

clpark1503-18

clpark1503-01

Denna lördag var det dans i Brunnsparken Örebro som stod på agendan. I god tid innan dansens början hämtade broder mig och vi kryssade mot Brunnsparken. Vi svängde in på parkeringen tjugo minuter innan dansens början. Sedan hösten 2014 så har man bytt danstid och börjar dansen klockan 20.00 Detta passar perfekt då det är en stor andel av dansarna som åker långt för att komma dit. Så det är på publikens begäran man gjorde denna ändring.

clpark1503-03

clpark1503-04

Denna kväll var laguppställningen lite annorlunda jämfört med hur det brukar se ut i det Lövgrenska danskapellet. Andy Johansson som i vanliga fall är trummis hade begärt tjänstledigt denna kväll. Som ersättare fanns Johan Fredriksson. Han har tidigare spelat trummor i Claes Lövgrens men lade trumstockarna på hyllan 2008. Carl-Johan Stifors var kunde p,g,a av sjukdom inte närvara. Vi skickar en stor krya på dig hälsning till honom. I hans ställe hade man lånat in Lars Ingerstad som tidigare var gitarrist i Hedins orkester.

clpark1503-08

clpark1503-17

Precis klockan 20 av var det dags för avgång. Johan räknade in till kvällens första dans som bestod av låtarna ” Håll mig” och ”Jag vill ands samma luft som du”. Efter första låten blev det applåder i massor till denna eminenta orkester. Claes hälsade alla välkomna till vad han hoppades skulle bli en trevlig danskväll. Detta var första åket nu har vi bara sextiotre kvar tillsammans förkunnade Claes. ”Playboy” och ”From a jack to a king” stod på tur i dans nummer två.

clpark1503-14

clpark1503-15

clpark1503-02

Kvällen till ära hade broder och jag en överraskning till Claes. Vi smög oss in i logen där bandet som bäst höll på med slutfinishen innan det var dags att klia upp på scenen. Vi överlämnade vår femtioårspresent till honom och passade på att ta lite kort. Det är bra med facebook måste jag säga. Just där kan man få tips på diverse saker. En fågel kvittrade i örat att han är kär i Italien och dess mat och dryckkultur. Så det blev ett italienskt vin som jag hoppas skall passa fint att intaga tillsammans med sin kära Åsa.

clpark1503-07

clpark1503-09

Åter till dansen där det var riktigt välfyllt på golvet. Nästa låt på repan var en fin norsk melodi med titeln ”Ljus och värme”. Åge Alexandersens låt som är känd genom Vikingarna. En riktigt dansbandsklassiker av rang även om den från början inte var tänkt eller skriven som en dansbandslåt. En låt som passar Clases som handen i handsken. Roy Orbinsons ”California Blue” låg som låt nummer två i dansen. Denna låt brukar Andy sjunga i vanliga fall. Men i kväll var det Classe som storstilat bjöd på den. Man hade under kvällen delat upp låtarna mellan sig Claes, Johan och Lasse. Det kan vara lite trixigt med vikarier ibland. Men dom hade sytt ihop det hela riktigt bra och vilade sig på sin otroliga rutin.

Klockade började på att ticka mot paus. Lite Elvis stod på tur. ”Good luck charm” och ”Return to sender” serverades. Claes har verkligen en röst som passar för Elvis. Dom han även med att bjuda på lite gammaldans i form av en schottis, hambo och en pariserpolka.innan det var dags för pausvila.

clpark1503-05

clpark1503-06

I pausen kalasade vi på dom goda köttbullemackorna med klet och rosad lök. Detta är riktigt smaskens. Mackorna levereras av en cateringfirma med det snitsiga namnet ”Mr Marcus”. Det är riktigt goda saker dom levererar. Deras målsättning är att, när det är möjligt använda råvaror som produceras så nära oss som möjligt. Det är ju väldigt bra tycker jag.. Även kvällens orkester försökte så gott dom kunde med att bistå med närproducerad dansmusik vilket dom i mitt tycke lyckades riktigt bra med.

clpark1503-11

clpark1503-12

Efter paus var det full rulle på dansgolvet igen och första dansen hann knappt börja innan det var fullt på dansgolvet. Det märks verkligen att publiken gillar att dansa efter Claes Lövgrens underbara musik. En sång om ”Cartagena” som är en ort i Spanien stod på tur. Efter den blev det den vackra ”När en flicka talar Skånska”, med sång av Lasse Ingerstad. Och det är just sådana låtar som bara kan sjungas av en äkta skåning. Det blir liksom lite fel att sjunga dom på riskssvenska. Eller vad tycker ni?

clpark1503-13

clpark1503-10

Har man som Claes Lövgrens spelat sen 1994 och givit ut fem studioalbum finns det massor med låtar att plocka av. Två stycken skivlåtar stod näst på tur. Lite bättre fart blev det i låtarna ”Flickan som gav mig spelmans ro” och ”Vill du gifta dig med mig”. En del låtar som man normalt brukar spela en kväll lade man i kväll på hyllan. Men en låt som inte fick vila i kväll var den mest spelade dansbandslåten live. Johan sjöng Främling och hela publiken hjälpte till med allsång i refrängen.

clpark1503-16

clpark1503-19

Så sprang klockan i väg lite onödigt mycket. Vi var framme vid kvällens sista dans. Lugnt blev det som sig bör. Aftonens sista melodier blev ”Du är solen på min himmel” och ”Sommaren det hände”. När allt var slut stod publiken och klappade i händerna. Så vad gör man? Jo man kan antingen kliva av scenen eller bjuda på ett extranummer Och eftersom vi snackar om Claes Lövgrens så blev det sistnämnda valet rätt så enkelt. Lasse fick hängs på på sig gitarren och briljera i ”Gitarrboggie”. Vi stannade kvar och snackade lite med grabbarna tog de sista bilderna innan vi styrde bilen hemåt. Jag vill rikta ett stort tack Brunnsparken och Claes Lövgrens för denna gång. Ett speciellt tack till Johan Fredriksson och Lasse Ingerstad.

clpark1503-20

clpark1503-21

clpark1503-22

Publicerad: 2015-03-25 00:02:18

admin