Nationaldagsfirande

6 jun

För första gången på mycket länge, säkert minst 10-15 år så skulle jag fira nationaldagen på hemmaplanen. Tidigare år har man firat det i Filipstad då dom har haft dansen då. Men från och med förra året har dom flyttat dansen till den 5/6, alltså dagen före. Förra året var man i Linköping på fotboll. Men i år var det dags att bege sig till hembygdsgården för att fira Sveriges nationaldag.

Även om vi aldrig kommer upp i nivå med norrmännen är det ju kul att dagen blivit helgdag. Men jag vet en del som tycker att det är dumt att den 6/6 blivit helgdag och att man plockat bort annandag pingst eftersom det garanterat var en helgfri dag.

Den 6 juni kan ju infalla på vilken dag som helst, meddans annandag pingst alltid är på en måndag. Men nu är det så är och vi får göra det bästa av det. När jag kom fram till hembygdsgården var det svårt att få parkering. Det var så mycket bilar och cyklar, och hela gräsytan var fylld med glada nationaldagsfirare. Roligt med folk i alla åldrar.

Under firandet bjöds man på sång av Bro Kammarkör, Musikskolan, Kristinehamns Folkdanslag. Det är alltid kul att se på folkdans tycker jag. Även om firandet kan kännas lite strikt så var det i alla fall en underbar eftermiddag. Hembygdsgården är en underbar oas i stan ett riktigt fint naturområde.

Jag passade på att gå runt och ta lite fina bilder på naturen och byggnaderna som snart kommer på hemsidan. Ett tips för dig som kommer att besöka Kristinehamn, är att besöka Hembygdsgården (Norrgården som den kallas) och ta en fika. Vissa torsdagar är det dans på logen, och det är även fler evenemang inbokade. Kolla med vår turistbyrå för mer information.

Publicerad: 2006-06-06 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.