På Fespa i Amsterdam

21 mar

Solen skiner här ovan molnen. Bokstavligen talat. När detta inlägg skrivs är jag ovan molnen. På väg hem från Amsterdam. Vad har jag då gjort i Amsterdam undrar ni? Jo jag har varit där på Fespa. Fespa är en gigantisk stor mässa för Sign, print och display. Alltid spännade att åka på mässor för att se nyheter och andra spännande saker.

Turen startade kl 02.30 i Kristinehamn där jag med några kollegor bilade upp till Arlanda. Oerhört tidigt. Men så är det. På Arlanda blev det frukost innan vi klev ombord. Någon som också var på Arlanda för att resa var Jacob Hård från SVT Sporten. Undra vart han skulle resa?

Jag har inte flugit så mycket i mitt liv så man känner sig ovan varje gång. Min första utlandstripp var till Kreta för 20 år sedan. Sedan har jag med jobbet varit i Barcelona och Budapest. Nu flög med SAS och det fungerade med mina mått mätt bra. Väl framme i Amsterdam blev det taxi till mässan där vi startade med lite lunch. Sedan traskade vi runt på mässan och kikade på en massa olika trevliga saker. Det man märkte var att det var mycket Dtf-printrar. 75% ungefär för att inte överdriva allt för mycket. Det fanns en del svenska utställare på plats. Bland annat Magnus Haugerud och gänget på CWT från Värmländska Kil som vi gjort lite affärer med genom jobbet.

När vi kände oss mätta på mässan för dagen tog vi en taxi till hotellet. Då vi var trötta brydde vi oss inte så mycket om för att dressa om. Utan vi tog oss en liten lätt stödvila innan vi gick ut för att käka lite. Hamnade på en trevlig resturang som heter Lions Head. Smakade gott med lite mat. Då vi varit vakna länge blev det en tidig kväll i säng.

Onsdagen startade med en promenad till mässan. På vägen dit stannade vi till vid Coffie och Coconuts för en otroligt fräsch frukost. Blev färskpressad äppeljuice och en otroligt god croasang. Hoppas jag stavade rätt.
Det var härligt med en promenad och se lite av Amsterdam i dagsljus. Mycket fin stad av det jag såg. Mycket spårvagnar var det. Det gillar jag.

Vi hade dagen innan kikat på lite olika saker som vi idag utforskade lite närmare. Finns otroligt mycket att utforska när det gäller Sign, print och display. Och mässan var gigantisk. Massor med stora hallar. Det var ju första gången som jag besökte Fespa. Tidigare har jag varit på Sign och Print Scandinavia i Kista. Och med Fespas mått mätt är den mässan liten. Men fyller sin funktion.

Denna dag stannade vi inte helt tills mässan stängde utan lättade ankar lite tidigare. På väg hem från mässan stannade vi till vid en bar där jag tog en cider och de andra en öl. På vissa håll var det svårt för mig att få cider. Så det blev lite vin istället. Men det var gott det med.

På kvällen skulle vi ut och käka på ett ställe som visade sig vara otroligt trevligt. Tror det heter Foodhallen. Det är som en typ av små restauranger likt en saluhall. Där man kunde välja på massor av läckerheter. Jag smakade och åt i stort sett allt som kom in. Det enda jag bangade på var bläckfisk. Sorry men det gick inte ner i magen. Har smakat det tidigare och det är inte min cup of tea om man säger så. Men det fans så mycket annat gott. Här satt vi ett bra tag och bara njöt av läckerheterna.
Sedan blev det en härlig promenad hem till hotellet. Trött och nöjd med dagen somnade jag relativt snabbt.

På torsdagen stod hemresa på menyn. Vi åkte taxi från hotellet vid klockan åtta på morgonen. På flygplatsen blev det litet frukost och shopping. Planet lyfte fem över elva hem till kalla Sverige. I Amsterdam var vädret bra. Ca 15 grader varmt så man kunde utan svårigheter sitta i enbart tshirt på uteserveringen.

Så summa sumarum så har det varit mycket trevliga dagar i Amsterdam. En trevlig stad som jag gärna återkommer till. Skall man säga något negativt så märkte man att det röktes en hel del lite här och där. Men annars trevligt som sagt.

Publicerad: 2024-03-21 00:53:27

admin