Med Tony Viborgs i Gåsborn

20 mar

I lördags var jag på dans på ett för mig nytt ställe. Klintgården Gåsborn. Gåsborn är ett bysamhälle norr om Filipstad. Här arrangerar man mogendans några gånger per år.

Orkestern som spelade denna afton var Tony Wiborgs från Nora. En mycket trivsam duo. Duon består av Tony Wiborg som spelar klaviatur och sjunger samt X på bas och sång.
”Ett liv tillsammans” och ”Tårar från himlen” fick inleda danskvällen lite lugnt. ”Mitt lilla krypin” och ”Höga berg djupa hav” i dans nummer två och då lite bättre fart.

Arrangör för danserna är Gåsborns hembygdsförening med Bror Olsson l spetsen. En riktigt eldsjäl när det gäller att arrangera danskvällar. Danstiden i Gåsborn var alldeles lagom. Från klockan fem till nio gjorde att man inte var hemma allt för sent på kvällen.

När vi rullade hemmifrån var det barbacke. Men ju mer norr om Filipstad vi kom så tilltog snöfallet som SMHI tyvärr utlovade. Det medförde att det blev lite mindre folk än vanligt enligt arrangören. Men alla vi som var där hade en förträffligt fin lördagskväll med härlig musik från Tony Wiborgs. En härlig duo som sjöng och spelade mycket bra.

Som jag skrev innan så utgår bandet från Nora i Bergslagen. Speltillfällena är diverse danser på olika Folkets Hus, bygdegårdar, danslogar och parker. Tony Wiborg har tidigare ett förflutet som medlem i Hermanssons orkester från Gävle.

Det var trevligt att komma till ett nytt ställe. Ett ställe som man bara hört talas om och som man hjälpt till att sprida information om och göra reklam för på danslogen. Mycket trevligt att även träffa Bror Olsson i arrangörstaben.

Summa sumarum så blev det en riktig trevlig kväll. Bra dansgolv hade de dessutom. Till och med jag som inte är en stor dansare av mig var upppe och testade golvet några gånger under kvällen.

Nästa danstillfälle på Klintgården Gåsborn är den 20 april då Zandex från Fredriksberg kommer på besök. Ett välkänt namn i trakterna. Så då är det bara att snöra på sig dansskorna och styra kosan mot Gåsborn.

Publicerad: 2024-03-20 00:58:09

admin