På Skänningemarknad

11 okt

I somras tog vi oss med goa vänner en tur till Skänninge och dess marknad. Detta är sveriges äldsta och största torg- och gatumarknad. När man årligen, första onsdagen och torsdagen i augusti samlas till folkfest, fullföljs en tradition med tusenåriga anor. Hela stan blir till en enda stor festplats.

Skänninge marken besöks av minst 120.000 personer. Marknadsområdet inrymmer 1.700 marknadsplatser. Sammanlagt finns det knallar (försäljare) på mer än 5.000 löpmeter. Som om inte det vore nog, finns också Nordeuropas största ambulerande tivoli, Axels Tivoli, på plats i Skänninge

Vi startade tidig morgon från Kristinehamn och gjorde ett litet depåstopp i Motala när vi tog oss en liten fika innan vi fortsatte fram till Skänninge som visade sig på strålande humör. Sol och en härlig sommardag. Jösses vad mycket säljare där var. Jag handlade som vanligt en massa cd-skivor. Hade turen att få tag på en hel del udda dansband och lokala aktörer. Sånt gillas alltid.

Det hela artade sig till en riktig trevlig dag. är mycket nöjd som förstagångs besökare på denna marknad. Innan vi for hem igen till Kristinehamn blev den tur till Brunneby Musteri där vi inhandlade lite godsaker.

admin