Per Håkans svängde loss på KCC

23 nov
Per-Håkans
Per-Håkans

Så var det dags för den tredje söndagsdansen i Kristinehamn för hösten på Kristinehamns Conference Center. Kvällens orkester som skulle besöka Kristinehamn var fyra killar i sina allra bästa år. Per Håkan Helén spelar gitarr, sjunger och är även Kapellmästare. Björn ”Bjärten” Norbäck trakterar trummorna, har hand om en del av sången och kör även bussen. Mikael Ehmer har hand om klaviaturen, en del av sång samt dragspelandet. Pierre Nilsson spelar bas & sjunger. Då kanske ni undrar vilket band det är som dessa grabbar spelar i? Jo det är nämligen Per-Håkans orkester. Detta band har besökt Kristinehamn en gång tidigare och blev väl mottagna av publiken. Så det var väl inte så konstigt att Nina som är arrangör hade den goda smaken att boka in dom igen.

Pelle sjunger
Pelle sjunger

Mycket bilar på parkeringen bådade gott inför kvällens dans. Efter att ha kikat på danslogen var det inte direkt någon konkurrens denna kväll. Visserligen var det dans i Storfors men dessa ställen drar lite olika sorts danspublik så dom knycker liksom inte publik från varandra.

Väl inne förberedde sig grabbarna (som jag tidigare pressenterat) för ännu en danskväll. Broder och jag hälsade glatt och bytte några ord. Dom hade saknat oss i Forshaga. Kul att man är saknad på dansbanorna. Förklarat att vi var på Holidays releaseparty då och kunde därmed inte närvara. Klockan slog 18:00 och Björn bakom trummorna räknade in till kvällens första dans. Man började lugnt som man sig bör. Pelle eller Per Håkan som han heter hälsade alla välkomna till denna danskväll och hoppades de skulle få en trevlig kväll tillsammans. Och trevlig kväll var precis vad vi fick. Det är egentligen inte så svårt att ha det kul på dans här i Kristinehamn. Ni som läst reportaget om när Excess var här förstår nog varför.

Mikael bakom tangenterna
Mikael bakom tangenterna

Ska man anmärka på något när det gäller danserna som Nina arrangerar så är det tyvärr väldigt få Kristinehamnare på golvet. Det är helt klart fler tillresa dansare än ortsbor. Jag vet inte varför det är så. Lite trist att våra invånare här i stan inte tar sig ner på dansen nu när vi har ett otroligt fint dansställe som KCC. Jag tror Nina har testat med det mesta här för att få hit folk. Mogendans på torsdagar, lördagsdans med bar och mat. Men det verkar tyvärr inte uppskattas av Kristinehamnarna. Nä i stället sitter dom i bilar och åker till andra ställen samtidigt som det talas om att dom gör det för att det inte är dans hemmavid. Tacka fan för det när ni ändå inte dyker upp när det arrangeras dans på lördagarna.

Danspublik
Danspublik

Tillbaka till dansen där det är full fart på golvet. Det buggas för fulla muggar. Per-Håkans musik funkar perfekt att bara lyssna till som att dansa till. Det bjuds på många härliga låtar från deras cd ”Full fart framåt” blandat med en del härliga covers och ”gamla” Sannexlåtar. Allti detta i en härlig mix, så förstår ni säkert hur bra kvällen var. När PH:s spelar är det svårt att sitta still. Det kan nog flera med mig skriva under på. Det är så ofantligt kul hur populära Per-Håkans blivit på kort tid. Detta band som ”bara” skulle göra några enstaka jobb i månaden mest hemma dels för att det är kul. Och så blev det så här trevligt. Kvällen till ära är dom alltså i Kristinehamn.

Pierre basade
Pierre basade

Nästa danstillfälle i Kristinehamn är den 30 november då Zlips kommer på besök. Då hoppas vi såklart på många dansare på golvet och att många av dem är Kristinehamnare. Kvällen började så sakteliga börja lida mot sitt slut. Pelle tackade alla som kommit ikväll och förgyllt kvällen på KCC. Ni är så dansanta och fina, vi älskar så att komma hit till Kristinehamn och spela avslutade han. ”Kärleken ger vingar” och ”kvällen är över” fick avsluta denna kväll.

Björn bakom trummorna
Björn bakom trummorna

Efter sista tonen stod alla och klappade våldsamt efter extranummer. Det var bara för orkestern att hänga på sig instrumenten och en stund senare drog de igång ”Let´s dance” innan allt avslutades med en lugn låt som jag tyvärr ej minns namnet på. Här kan man verkligen snacka om att bjuda på sig själva. Tack alla inblandade för en enormt trevlig kväll.

Här följer fler bilder från kvällen

Det är varmt att spela trummor
Det är varmt att spela trummor
Pierre och Pelle
Pierre och Pelle
Dansare
Dansare
Nina Fyhr är arrangör
Nina Fyhr är arrangör
PH:s lite från ovan
PH:s lite från ovan
Micke tar sin ton
Micke tar sin ton
Per-Håkans på scenen
Per-Håkans på scenen
Pelle spelar gitarr
Pelle spelar gitarr
Pierre sjunger
Pierre sjunger
Jag
Jag
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Danspublik
Dansare
Dansare
Publicerad: 2014-11-23 01:20:52

admin