Rapport från Malung del 4

22 jul

Siffror och åter siffror. Det är nästan som att det är stort fokus på att slå publikrekordet från förra året. Fredagen bjöd på 7200 dansare i parken. En ökning med 489 personer året innan.

Excess i Malung Foto: Excess.se
Excess i Malung Foto: Excess.se

Regn verkar ha varit ett stående inslag under dansbandsveckan. Men vad gör lite regn. Folk kommer ju ändå. Dansfolket är ett tåligt folk som inte gnäller för några droppar regn, även om det är trevligare med lite solsken.

Från scenen i Grönlandsparken bjöds det bland annat på dansshow med Tobias Wallin & Helena Fransson kända från Let´s Dance. En fröjd att se på bra dans.

I parken idag spelade flera yngre band som har framtiden framför sig. Excess, Framed, Pure Divine är några av dem. riktigt kul att man i år släppt in flera nya band. Men med tanke på att flera band lagt ner senaste tiden så har man ju varit tvungen att ta in nya band för att fylla upp alla platser.

Danspublik under Malungs dansbandsvecka
Danspublik under Malungs dansbandsvecka

Lördagen är tack och farväl dagen med stor grand finale både i Grönlandsparken och Orrskogen. Lördagen bjöd liksom onsdagen dansband från hela norden. Vi fann band andra. Finländska Tommys med Hans Martin, Ingemars från Norge och Blue Hawaii från Danmark. Lägg där till alla svenska band så förstår ni vilken mix det var. Mycket dansare även på lördagen. 7088 besökare och åter en ökning, denna gång med 901 personer.

Trots att vädergudarna inte kanske varit snälla alla dagar så tror jag och hoppas jag att både dansare och arrangörer kan se tillbaka på en trevlig vecka. Jag har hört folk som redan börjat sakna Malung och som laddar inför nästa år.

Publicerad: 2012-07-22 19:07:44

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.