Recension: Casanovas – Mota Olle i grind

28 nov

CASANOVAS – MOTA OLLE I GRIND
Antal spår: 15
Total speltid: 48:24
Betyg: 5

Det har gått två år sedan plattan ”Vi lever här och nu”. Casanovas med Hernik Sethson i spetsen har nog aldrig gjort mig besviken när det kommit en ny platta. Och denna platan är inget undantag. Det är leverans till 100%. Detta är bandets tolfte album med samlings och livealbum inräknat. Plattan inleds med titelspåret ”Mota Olle i grind” som Första veckan genererade 87.000 streams på Spotify. En låt som blev en uppmaning till kulturminister Amanda Lind att göra något åt den situation för dansbanden. Låten följs upp av ”Jag sjunger för dig” av David Lindgren Zacharias och Pär Soini.

”I kväll är det jag som är kung av David Gällring, Henrik Sethsson, Magnus Lindqvist, Mattias Törnell och Mikael Gunnerås. ”99 av 100″ av Henrik Sethsson och Mikael Wigström”, ”En bättre man” av Bobby Ljunggren och Henrik Sethsson.” är andra spår som är värda att nämna.

”Akta dig för svärmor” av Henrik Sethsson, Lars Blomqvist och Thomas Deutgen är en låt från Donnez repa. Låten gjorde Casanovas i projektet ”Tillsammans på ett annat sätt” där olika dansband tolkade varandras låtar.
Här har de verkligen gjort sin egen version av låten. Från detta projekt har man tagit med två ytterligare spår. Jag kan inte andas utan dig” av Lars Lundgren och ”Tiden läker sår” av Carolina Skaarup Lagerborg som är sångerska i Callinaz.

Plattan avslutas med finstämda ”Decembernatt” skriven av Henric Axelsson och Henrik Sethsson som passar perfekt i dessa tider.

När man lyssnar på Casanovas förstår man varför Henrik Sethson blev vald till årets sångare på guldklavegalan 2018 och varför han överösts med priser för sin låtkomponerande.
Det är variation på hela plattan. Du kastas mellan fartiga bugglåtar och mysiga foxlåtar. Men de håller i hop det utan att det blir spretigt. Med ”Mota Olle i grind” visar Casanovas hur lite modernare dansmusik kan låta 2020.

Publicerad: 2020-11-28 22:13:42

admin