San Marino & Linda med mogengodis

25 okt
San Marino & Linda "Här är min dröm"

SAN MARINO & LINDA – HÄR ÄR MIN DRÖM
Betyg: 4
Skivbolag: Eget bolag
Antal låtar: 14
Totallängd: 45:54
Resan startades 1986 då San Marino började sin karriär. Av originalmedlemmarna finns två kvar, nämligen Peter Berglund på Gitarr och Stefan Sandqvist på klavatur och dragspel. Övriga medlemmar är Kaj Holm gitarr, saxofon, bas, sång och Kenneth Marins Trummor och sång. Sist men inte minst Bandets solist Linda Backgren-Holm som kom med våren 1994. Tre år senare släpptes första albumet som följts av två singlar och två fullproduktioner varav ”Här är min dröm” är den senaste som för några veckor sedan landade på skivdiskarna i Sverige.

På nya plattan ”Här är min dröm” bjuder dom på pigg, klämkäck och glad dansmusik. Lika klämkäck som Helene & Gänget och Lotta Engberg.
San Marino spelar en blandning mellan typisk svensk dansmusik och lite finskt vemod. Även om det väger upp med det pigga och glada.

Det låter tryggt och proffsigt om San Marino och Linda sjunger med med värme och kärlek. Skivan öppnas halvtempolåten ”Det är bara jag” från 1976 av Lars E Carlsson och Hans Sidén och följs av ”Här är min dröm” av kritikerrosade Åsa Karlström och Mats Larsson. På skivan medverkar många av finlands mest kända låtskrivare inom genren. Thomas Enroth, Bö Söderholm och Charles Plogman för att nämna några. Dragspelssmyckade ”Vägen till dig” och ”Glöm inte bort” hör till skivans absolut topplåtar även om det finns flera. ”Jag öppnar dörren” och ”Du och jag” från Finlands musiktävling ”Melodirazzian” finns båda med på skivan där jag gillar det förstnämnda lite mera.

På det stora hela låter det mycket mycket bra om bandet. Och vill ni ha något nytt med pigg mogen dansmusik ska ni absolut satsa på San Marino & Linda. För detta är riktigt bra. Starkt jobbat!

Publicerad: 2009-10-25 01:01:50

admin

2 thoughts on “San Marino & Linda med mogengodis

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.