Sandins i Degerforsparken

12 jul
Sandins Orkester
Sandins Orkester

Som en fortsättning på förra inlägget. Strax innan klockan 18.00 landade jag vid Medborgarplatsen i Degerfors med buss. Promenerade direkt upp till folkparken där Sandins var i fullfärd med att ha soundcheck. Träffade även Rolf från Strike Orkester som var där på semester. Riktigt kul att träffa trevligt dansbandsfolk.
Kommer framöver att skriva om Strike i min blogg så håll ögonen öppna.

Sandins spelar upp till dans
Sandins spelar upp till dans

Sist jag hörde Sandins var på biografen i Forshaga Folkets Hus för något år sedan där bandet repade in sig på ny sättning. Det låter riktigt bra om Sandins som spelar god härlig mogendans som verkar passa Degerfors publiken som handen i handsken.

Danspublik i Degerfors Folkets Park
Danspublik i Degerfors Folkets Park

Mycket folk har det kommit denna afton. Inte så konstigt kanske med tanke på det fina vädret. Arrangören Manfred kan verkligen flirta med vädergudarna.

Putte och Frippe
Putte och Frippe

Klockan närmade sig sju och publiken strömmar till. Till den lilla dansbanan i Degerfors kom denna kväll ungefär 220 personer vilket är en bra siffra där. Många stamgäster och en hel del nya ansikten observerade jag denna kväll.

Som jag skrev tidigare så bjöd Sandins på riktigt mogengodis. ett extra plus för att dom både har Sax och dragspel. Gammeldansen verkade dom sköta med den äran med tanke på ovationerna efteråt. Riktigt kul att höra.

Johnny Sandins anno 1994
Johnny Sandins anno 1994

Jag har följt Sandins eller Johnny Sandins som dom hette tidigare. Jag minns den första spelningen som jag upplevde med Johnny Sandins. Det var på Upperudslogen i Molkom nonstop med Perunes. Gissningsvis att det var runt 1994 nånstans där. Då hade man en kvinnlig saxofonissa i Liselotte Sivertsen som numera spelar i Perry band från Arvika. Det hänt lite med bandet sen dess. medlemmar har kommit och gått.

Sajmon och Johnny
Sajmon och Johnny

På det hela blev det en toppenfin kväll med våra värmländska dansbandshjältar. På slutet kom det fram en kille som sa att det var det bästa han upplevt på länge när det gäller dansbandsmusik. Det bevisar ju lite hur bra Sandins var. Efter lite eftersnack med bandet styrde vi hemåt Lusasken.

Bjuder er nedan på ett smakprov från bandets kommande platta.

Publicerad: 2012-07-12 16:47:47

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.