Karlskoga Folkets Park

12 jul
Karlskoga Folkets Park
Karlskoga Folkets Park

I dag tog jag mig en tur till Karlskoga för lite shopping. Senare skulle det bli vidare färd mot Degerfors där Sandins orkester skulle spela upp på kvällen. Väl framme i Karlskoga fick jag en idé att spana in deras Folkets Park eller resterna av den i alla fall. Parken ödelades helt i en tragisk brand 2001. Så kvar fanns bara entrén vad jag kunde se.

Karlskoga Folkets Park
Karlskoga Folkets Park

Och det var inte så mycket att se egentligen. I Tidningen kunde man läsa. ” Klockan 20.05 fick räddningstjänsten ett larm om rök i Folkets park i centrala Karlskoga. Väl på plats kunde de konstatera att det brann i dansbanan. Serveringen och dansbanan brann ner, liksom ett kontorshus, och skogskyrkogården i närheten skadades lätt av branden.”.

En gammal bild från Karskoga Folkets Park
En gammal bild från Karskoga Folkets Park

Lite längre upp i skogen hittade jag Karlskoga IP. Där man enligt efterforskande av mig spelar baseball.

Karlskoga iP
Karlskoga iP

Efter en del fotograferade drog jag ner på stadens centrum för att kolla läget och se så att allt stod kvar. Kunde konstatera att det var sig likt. Gamla JC-lokalen höll man på att renovera så där händer det tydligen något spännande.

Hittade shoppinggalna mackan något då? Så värts shoppinggalen kanske jag inte är men det blev en jumpsuit som smög sig med hem. Det blev en otroligt snygg sådan i rött, blått och vitt. Kändes helt rätt att köpa en sådan när temperaturen ute visade + 22 grader. Hi hi. Lite kul måste man ju få ha.

Visst är den snygg?
Visst är den snygg?

Masade mig sedan till busstationen för att dra mig till Degerfors. Missade bussen med 2 minuter. Men behövde inte vänta speciellt länge innan nästa buss skulle avgå. Så lite frisk luft och en korv med bröd var inte fy skam.

Publicerad: 2012-07-12 16:40:37

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.