Säsongsfinal med Holens i Storfors Kulturhus

15 dec

Det blev en mycket lyckad säsongsavslutning på årets danser i Storfors Kulturhus. Publiktillströmningen var mycket god och stämningen på topp. Vad mer kan man begära? Juldekorationerna lyste så fint när vi körde längs Djupadalsgatan på väg mot Kulturhuset där Korpen Karlskoga har sina danser.

Orkestern var på ett strålande humör. Denna kväll var det grabbarna som svarade för det mesta av sången då Monika var lite krasslig i halsen och rekommenderades att inte sjunga allt för mycket. Men det fixade grabbarna Jerka, Kenneth och Kent galant. De har ju en ganska stor repa så det finns låtar att fylla upp med.

Då det var säsongsfinal så hade broder och jag lagt ner oss lite extra med kläderna denna afton. Vi hade skjorta och fluga på oss. Oj, oj vad stiliga ni är utbrast Sven och Kerstin i kör när vi steg in genom dörren. Vi hälsade glatt på ett par dansgäster ja det var många som kommenterade våra kläder.

Förra danskvällen här i Storfors så ”lurade” Matz Rogers upp mig på scen för att sjunga Främling. Och Holens hade hört att det blev succé så dom ville upprepa detta. Ja nu kommer en liten överraskning sa Kent. Vi ska få hjälp här på scenen med nästa låt. Välkommen upp Markus. Och så blev det. Jag skulle få sjunga Främling igen. Broder stod och filmade allt. Efteråt fick jag till min glädje rejäla applåder av den trevliga publiken.

Sven, Kerstin och Olle från Korpen Karlskoga gör ett enormt jobb med danserna i Storfors. De anordnar ett 30-tal danser per år, och gör allt för att både danspublik och orkestrar skall trivas här i Storfors. Nu hade Rigmor anlänt också. Hon och hennes man hade drivit en insamling till arrangörerna Och de steg upp på scenen för att tacka Sven, Kerstin och Olle från dansare. Sven såg märkbart tagen och rörd ut då han tackade publiken och alla som hjälper till. Brorsan steg även han fram och tackade också från mig och broder och delade ut julklappar. Även Holens fick fina julklappar.

Så var vi till slut framme vid aftonens sista dans. Holens ville tacka alla för denna kväll och säsong och önska er alla en God jul och ett Gott nytt år. Det blev lugnt som sig bör. Crazy tar vi först sedan rundar Monika av med I varje andetag. När så sista dansen var spelad så drog orkestern i gång med ringdans med Rigmor i spetsen. Det blev en festlig och fin avslutning denna kvällen. Alla var så nöjda. Vi fick också varsin julklapp av Holens. Stort tack för att ni finns och allt ni bjuder på.
Vi tackade för oss och rullade sakta hemåt. Tack än en gång Sven, Kerstin och Olle för denna fina säsong.

Bjuder er som vanligt en drös bilder från kvällen. Fler dansbilder finner du på danslogen.se

Publicerad: 2017-12-15 23:08:46

admin