Skivmässan i Hova lockade

18 jun

Den årliga traditionella höjdpunkten för Sveriges skiventusiasterär skivmässan i Hova. Arrangeras av Musikföreningen Rockfickan alltid helgen innan midsommar. I år 16-17 juni 2018. I år arrangerades mässan för 37:e året. På söndagen arrangeras enda mässan i Skandinavien för 78-varvssamlare/entusiaster.

Klockan 11.00 öppnade så skivmässan. Skivmässan hålls i Hova sporthall vid regnbågsskolan. Tre hallar inklusive stånd utanför och i korridorerna omfattar mässan. Det jag var ute efter är väl inte så svårt att räkna ut. Dansband, schlager och svensktopp.

Sen så träffade jag min vän Gunnar Fredberg från Kristinehamn som sålde diverse skivor och musikböcker. Tilläggas skall att Gunnar är mycket kunnig inom musik, och speciellt på värmländsk musik.

Jag har några säljare som jag brukar handla utav och dom har lärt sig vad jag söker.
I år blev det en hel del dansbandssinglar på både cd och vinyl, så kallade radiosinglar. Vissa av dessa skivor är lite svåra att få tag på då de gjordes i liten upplaga och skickades i första hand ut till radiostationer som promotion för den kommande full-cdn som vanligtvis släpptes efter att singeln fått ”arbeta”.

Sammanfattningsvis en trevlig mässa. Till nästa år kanske man ska satsa på lite parkeringsvakter som kan dirigera bilarna lite. Det blev lite rörigt då vi skulle lämna stället då någon blockerat ingången till den gräsmatta när man fick parkera.

På hemvägen stannade vi till och käkade lite mat på Glada Laxen i Gullspång

Publicerad: 2018-06-18 23:23:17

admin