Streaplersafton x 2

29 jan
Hotell Gustaf  Frdling i Karlstad
Hotell Gustaf Frdling i Karlstad

Fredagskväll i Karlstad betyder för många danssugna Hotell Gustaf Fröding. Ett ställe som verkligen fått fart på dansen. Från att förr bara haft dans med ytterst lokala dansband/duos har man sen några år tillbaka satsat på kända riksband. I fredags var kungarna från Kungälv där. Streaplers. Gissa om det var mycket folk och go stämning?

Det blev en toppenkväll med mycket härlig musik.
Jag citerar vad den kände radioprofilen i SR Jönköping Bosse Dalén sa i ett program en gång.
”Streaplers misslyckas aldrig. Köper man en skiva med Streaplers så vet man vad man får, och är alltid nöjd från första till sista låt”
Och visst kan jag hålla med om det.

Streaplers i full gång med dansen
Streaplers i full gång med dansen

Streaplers är inte bara ett dansband. Dom är ett unikum, en institution i svenskt musikliv. Att ha en sådan enorm låtkista att ösa ur är det inte många band som har. Mixen på en danskväll med nytt och gammalt, eget och covers är perfekt. Liksom kvällen i Forshaga (som jag skrivit om tidigare) bjöd man denna kvällen på lite låtar från kommande plattan. Och ju mer man hör dom ju mer älskar man dom. Och jag verkade inte ensam om att gilla deras musik. Bilden nedan talar sitt tydliga språk tycker jag.

Fullt på dansgolvet när Streaplers spelar
Fullt på dansgolvet när Streaplers spelar

Danskvällar med Streaplers är sådana kvällar man lever på länge och som man aldrig vill ska ta slut. Fredagen var inget undantag heller.
Som jag nämnt tidigare var det en perfekt kväll. Trevlig personal, bra musik i glada vänners lag. Kan man begära så mycket mera? Jag tycker det är jättekul att man fått fart på danserna på ”Fröding” nu när inte anrika Sandgrund finns längre. Claes Lövgrens antydde när dom spelade där i November att det var lite ”baldakinenkänsla”.

Jag och brorsan med Streaplers (dock saknas Kjetil)
Jag och brorsan med Streaplers (dock saknas Kjetil)

Efter dansens slut blev det lite fotografering tillsammans med Streaplers. Även Erik Lihm dök upp och förgyllde kvällen. Man kunde även skymta Håkan Olsson som är trummis i Holidays orkester. Bilder på detta kommer framöver på Streaplers hemsida och danslogen.se
Håll kollen där så får ni se.

Nu kanske ni undrar vad jag menar med Streaplers X2. Inte är det väl så att jag och brorsan for till Drammen på dansgalan med Streaplers och PK & Dansefolket. Nej så ”galna” var vi inte även om det hade varit skoj att överaska bandet där. Nej vi bullrade upp hemma i tv-soffan med en massa godsaker och bänkade oss för 150 minuter härlig Streaplersmusik i form av deras DVD.

Streaplers 50 år på  2 DVD
Streaplers 50 år på 2 DVD

Helt underbart att uppleva Streaplers ännu en gång hemma i tv-soffan. En DVD som jag starkt rekommenderar. Ett stycke svenskt musikhistoria när det är som bäst.

Publicerad: 2012-01-29 00:10:19

admin