Studentdag med fotboll

9 jun

Det känns så länge sedan när man idag står på skolgården vid snobbskola. Eh.. jag menar Brogårdsskolan. Det var ju hemskt längesedan som man själv tog studenten. Det känns länge sedan som man själv tog studenten då man hunnit med en del sen dess. Trots att man inte själv tog studenten så kändes det lite festligt ändå. För man vet ju själv hur man kände det. Men det var nära att det inte skulle bli någon utgång på Brogårdsskolan för min del.

Tänk att man kämpade och slet hårt på en skola och sen tog examen på en helt annan skola. Nu kanske ni undrar varför? Jo för er som inte vet så mycket om gymnasieskolorna här i Kristinehamn. Vi har två gymnasieskolor. En som av vissa kallas ”snobbskolan”, eller Brogårdsskolan som den egentligen heter. Sen har vi då Presterudsskolan. På den skola där jag gick hade vi utbildningar inom El, Industri, Trä, Bygg, Fordon och Transport, samt omvårdnad.

Det varit tradition att man tagit examen på Brogårdsskolan som är den andra. Men det året jag gick ut (satt med i elevrådet) så tänkte vi att vi kunde bryta trenden och gå ut på den skola man gått på i flera år. men icke. Det var en grupp som mot sade sig det.

Men det var en del tjejer som inte tyckte det. Dom skulle få fint besök från 08 och då kunde man ju inte gå ut vid Presterud som var en så ”ful” skola utan vid den ”fina” skolan Brogårdsgymnasiet.

Vi kom på en idé med att dom som vill gå ut där gör det och vi går ut på Presterud, men det fick vi dessvärre inte för vår rektor. Men hon medgav att det skulle vara kul om vi gick ut på Presterud, men så blev inte fallet. Alla var tvungna att gå ut på samma skola och det blev till sist Brogårdsskolan. Trist men sant. Så nu har jag delat med mig av denna lilla historia

På kvällen var det fotboll för hela slanten då Ölme skulle åka till Kungör och spela bortamatch. Det hela började med att vi blev fast i en lång bilkö vid infarten till Örebro. En lastbil hade vält i diket. Det hela slutade med att vi fick ringa upp Kungsörs BK och be dem skjuta på matchen. Matchstarten blev 19.25 På det store hela blev det en trevlig kväll som slutade med 3 friska poäng för Ölme. Hemresan gick lätt, och vi var hemma i stan ungefär vid midnatt

Publicerad: 2006-06-09 13:40:07

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.