Svajig dansbandskamp

7 nov

I dag när jag kikade på dansbandskampen så funderade jag på varför man betalar tv-licensen och så kom Torgny Melins och jag förstod precis varför man betalar den. Ljudet hämma hos oss var under all kritik. Finns det ingen på SVT som kan fixa detta, eller måste man själv skaffa superduper anläggning. Hoppas det var något tillfälligt.

Sen förstår jag inte juryns medverkan. Den hade dom fått skippat. Det verkar som att vissa där älskar sig själv väldigt mycket och verkar gilla att ta plats. Personligen skiter jag fullständigt i vad den så kallade expertjuryn säger. Det är som oftast bara tramsigt. Sen bör man komma i håg att det bara är d eras högst personliga åsikter som ventileras och inget jag tycker man ska ta på för stort allvar. Jag tror alla som tittar är såpass någolunda musikaliska så att dom man bilda sig en egen uppfattning om dansbanden.

Kvalitén musikaliskt var ojömn den med. Sen förstår jag inte detta med gästjurymedlemmen. Ska dom envidas med att ha en sådan kan ju ha låtar som man kan göra om till dansband och som är lite dansband. Man kanske skulle ha haft dansbandsteman som Thorleifs Vikingarna, Lotta Engbergs m,m m,m. Det tror jag hade funkat bättre. Nu får ju banden lite krystat hitta på en massa konstiga versioner av låtar. Jag tror inte jag sett något band hittills som låtit så som dom gör på dansbanan.

Och det blev som jag hoppades på att Zekes skulle ta guldstjärna nummer två. Men med tanke på kvalitén på framförandet av många band så hade det kunnat sluta hur som helst. Torgny Melins fick ju två lagom roliga låtar att göra om men dom fixade det gallant. Dom gjorde dom till sina egna med sitt eget sound. Torgny Melins gjorde ju det 100% live och det märktes, för man såg riktigt spelglädjen. Dom kunde ju spela avslappnad och göra sin grej. Och detta var ju ett vinnande koncept att gå in och vara så naturliga och bara göra sin grej. Stort grattis grabbar.

Förra veckan blev jag golvad av Zekes. Idag blev jag inte lika golvad. Kanske för att det nu inte var första gången jag hörde dem. Men det lät proffsigt och tajt. Men dom kanske skulle ha valt en annan låt. Men och andra sidan sett är det ju DANSBANDSkampen och detta var en dansbandslåt som heter duga.

Sweetshots var en mycket bra showgrupp i Dansbandskampen. Ocoh det är just där jag ser dem. Dom passar perfekt som underhållning på ett julbord eller på en finlandsfärja. Det hela lät mycket bra men som dansband en hel kväll är jag osäker. Så tyvärr sweetshots. Men skoj i alla fall att se Yeni Carlsson sjunga igen. Hon var ju som bekant med i Schytts en period.

Egentligen så förstår jag inte riktigt detta med dansbandskampen. Vad är syftet med det? Är det att ta dansbandsmusiken till nya höjer och tänja på gränserna eller är det att få ut folk till dansbanorna. Jag ställer mig mycket frågande till vissa moment och saker i dansbandskampen. Frågan är vem som egentligen har bestämt allt i programmet. Är det bara inkompetenta 08:or som bestämt sig för hur dansband 200i9 ska vara eller? Dansbandskampen ska väl åtminstoende spegla det som är ute på dansbanorna eller? Jag har då aldrig hört något dansband framföra Markooliolåtar på en danskväll. Dock har jag hört dem på något sunkigt disco. Hade jag fått bestämma hade det varit en annat upplägg och absolut en annan jury. En jury med folk som inte bara älskar att höra sig själva.

Publicerad: 2009-11-07 23:11:35

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.