Svantes bjöd på dansgodis i Storfors Kulturhus

14 apr

Svantes är en trio från Säffle som är flitigt anlitade på danser i mellansverige Spelplatserna är folkets hus och parker, hembygds och bygdegårdar, samt privata feste. Bandet spelar mogen dansmusik med inslag av gammeldans. Man har lång och många års erfarenheter av att spela upp till dans. Bandet består av Jimmy Gustafsson som sjunger och spelar gitarr, Thomas Olsson på klaviatur, trumpet och spång samt Håkan Karlsson på saxfon, gitarr och sång.

Jag har sett dem en gång tidigare men för min bror som var med i Storfors var det första gången. Han tyckte liksom jag att de spelar väldigt bra dansmusik. Svantes är ju lite originella genom att de har både saxofon och trumpet som den använder samtidigt. Men publiken gillar det. Mycket applåder haglar mellan låtarna. Jimmy som sjunger det mesta av låtarna gör det med bravur. Jag har alltid gillat hans röst.

Svantes har en varierad repertoar som publiken gillar. En blandning av fräschare mogenlåtar till odödliga evergreens. Lite kul att de ha tagit lite andra låtar som de spelar instrumentalt. Riktigt kul att höra. En del dansare tror att det är svårt som duo/trio att skapa en egen stil när man har inspelade bakgrunder. Men jag tycker Svantes lyckas mycket bra med att skapa sin egen stil. Just med kombinationen saxofon/trumpet.

Får ni chansen att uppleva Svantes live kan jag varmt rekommendera en kväll med dem. Ni lär inte bli besviken. Varierad repertoar med en skön blandning.
Framöver kan Svantes ses och höras på bland annat
Fre 25 maj Klässbolsparken, Klässbol
Ons 30 maj Orrnäset, Högboda Kil
Lör 2 juni Åkessons Loge, Brålanda
Ons 8 aug Orrnäset, Högboda Kil
Lör 11 aug Åkessons Loge, Brålanda
Sön 26 aug Upperudslogen, Molkom

Stort tack till Svantes för en riktigt trevlig kväll.

Publicerad: 2018-04-14 12:14:24

admin