Tommy Bergs bjöd på minnesvärt jubileum

4 aug
Tommy Bergs 45 år
Tommy Bergs 45 år

Den 20 juli var jag och min familj bjuder på releaseparty och 45-års jubileum med Tommy Bergs orkester på Upperudslogen i Molkom.

Tommy Bergs var ett av de band som regerade på dansbanorna under 70-talet och början av 80-talet i Sverige. Bandet turnerade land och rike runt och även runt om i norden. Dessutom gjorde de stor succé i Nygammalt och spelade förband till Bill Haley bara för att nämna några få andra saker.

Till jubileet i Molkom hade man bjudit in gamla medlemmar och annat folk som jobbat med orkestern under årets lopp. Det startade kl 18.00 med lite mingel och sedan blev det en mycket god smörgåstårta som man bjöd på. Riktigt smarrig sådan. Vid bordet blev det en hel del trevlig samtal, och man fick höra en hel del roliga anekdoter och turnéminnen från spelkvällar med Tommy Bergs.

Trevligt innan dansen
Trevligt innan dansen

Runt halv nio började dom första dansgästerna rulla in på Upperudslogen, och det började fyllas på mer och mer fram till klockan nio då dansen började. Då man saknade backdrop hade Tommy rotat fram en massa gamla affischer och annan kuriosa kring bandet. När bandet satt ann de första tonerna fylls dansgolvet i logen med dansglada personer som vill höra nostalgiska dansbandstoner.

Tommy Bergs
Tommy Bergs

Många av de dansare jag pratade med var alldeles lyriska över Tommy Bergs, danskvällen och den stämning som infann sig på logen. Många var dom som sa att det var som i gamla dar, Med på scenen fanns förutom Tommy Bergs själva fanns genommusikaliska Kenneth Herrgård med på scenen. Han har även varit med vid inspelningen av bandets jubileums platta.

Strax innan pausen tog man upp en gästartist på scenen i form av Sölve Berglund som i många år var med i Tommy Bergs. Han bjld på två låtar ”Kan man älska nån på avstånd” och ”Livet det har varit gott mot mig”. Han fick stora applåder vilket jag gott kan förstå. Det var mycket roligt att höra hans ljuva stämma igen. Sist jag hörde Sölve så sjöng han i Erik Lihms orkester.

Sölve Berglund
Sölve Berglund

Under kvällen bjöd man på nostalgi i överflöd. Flera härliga låtar som säkert många fick minnen av. ”Aja baja Anna-Maja”, ”Liten”, ”Annelie”, ”Gå inte nu”, ”Bara femton år”, ”Min gamla gula flygmaskin” och många andra goa 70-talare. Detta var verkligen en kväll man inte ville skulle ta slut. Men tyvärr blev det ju så. Efter stående ovationer som resulterade i extranummer var det så dags att tacka för oss och styra kosan hemåt. Tack Tommy Bergs för en oförglömligt jubileum och en trevlig afton.

Här fäöljer fler bilder från kvällen.

Tommy Bergs
Tommy Bergs
Tommy Bergs
Tommy Bergs
Danspublik till Tommy Bergs
Danspublik till Tommy Bergs
Gamla affischer
Gamla affischer
Publicerad: 2013-08-04 23:45:18

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.