Veckans dansband 32: Farthållarna

5 aug
Farthållarna
Farthållarna

Bandet har funnits i ca 22 år och startades av Magnus och Göran. Första 5 åren hade MAN lite olika medlemmar beroende på vilka typer av spelningar vi fick. Under dom åren så började Farthållarna tycka att det skulle vara kul att prova på att satsa lite mer seriöst. Detta för att få en fast besättning och repertoar.

För drygt 17 år sedan kom basisten Jonnie Lundström med efter att tidigare ha hoppat in av och till i mån av tid. Samtidigt kom Åke Nilssom med efter att ha svarat på en annons som vi hade ute för att hitta en keyboardspelare.

Ett år senare kom till sist Hasse Frylmark med efter att ha vickat med oss vid ett tillfälle. I årsskiftet 2004/2005 firade orkestern 10-årsjubileum med nuvarande besättning. Under första åren repade vi seriöst och satte ihop vår repertoar som består av ganska många låtar vid det här laget eftersom vi regelbundet stoppar in nytt material.

Farthållarna på scenen
Farthållarna på scenen

Bandet hade förmånen att få engagemang på Restaurang Playa del Sol på Gran Canaria under 4 säsonger vilket medförde mycket rutin inom denna roliga underhållningsbransch.
Farthållarna har haft mycket roligt under dessa år och det finns många härliga minnen som man skrattar åt så fort dom kommer på tal. Alla kanske inte lämpar sig för att berätta i detta reportage men om man engagerar Farthållarna så kanske man får ta del av ett och annat spelminnen.

Orkestern spelar dansvänliga coverlåtar från perioden 60-talet fram till nutid. T.ex. Sven-Ingvars, Smokie, Creedence, Shadows, Elvis m.m. samt även lite gammalt där så önskas. Spelställena är dansrestauranger, firmafester, födelsedagsfester, bröllop m.m. Enligt bandet har traditionell sättning d.v.s. trummor, bas, keyboard, gitarr och sång. En enorm styrka är att inget av det man spelar är förinspelat, utan allt framförs 100% live.

Farthållarna
Farthållarna

Orkestern består av:
Magnus Bergman, Sång, Gitarr
Göran Tjerneld Gitarr
Åke Nilsson Keyboard
Jonnie Lundström Bas
Hans Frylmark Sång, Trummor

Publicerad: 2013-08-05 00:04:06

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.