Tommy Bergs gjorde Nykroppanatta

11 jul
Nykroppa Folkets Park
Nykroppa Folkets Park

Tredje danskvällen på en vecka är inte illa. I dag var det Nykroppa Folkets Park som stod på turnéplanen. Kände mig lite sliten efter gårdagens bravader i Ransäter. Men detta var en danskväll man inte kunde missa. Det var nämligen Tommy Bergs som stod för musiken tillsammans med en trubadurduo som jag inte minns namnet. På. Men det gör det samma eftersom dom i mitt tycke lät hellre än bra.

Innan vi besökte parken var vi hem på fika till några goda vänner som vi lärt känna genom IFK Ölmes hemmamatcher i fotboll. Trevligt med en fika i deras fina trädgård.

Entrén till Nykroppa Folkets Park
Entrén till Nykroppa Folkets Park

Vi drar oss sedan upp mot parken där vi anländer tio minuter efter start. Inte så mycket folk som anlänt till parken ännu. Jag misstänker att i Nykroppa går man ut sent. Undrar lite varför folk gör det. På flera platser där det är ”dans på byn” så har folket en förmåga att komma någon eller några timmar efter att evenemanget startat. Det är bara dansfolket som är där från start.

Tommy Bergs på scenen
Tommy Bergs på scenen

Inne i rotundan har Tommy Bergs just avslutat första dansen. Ulf Gullbrandt är i färd med att utannonsera dans nummer två som följaktligen blir lite snabbare än den första. Det ’r roligt att se att det fortfarande är krut i dessa gubbar som startade detta kapell för 45 år sedan. Det kan man inte tro när man ser dem. Lika pigga och fräscha från tiden på det begav sig.

Danspublik
Danspublik

Runt 22.30 tar orkestern sin paus med hopp om att fler dansare skall strömma till. Som suiit hemma och grillar och eventuellt förfestat. Jag tar mig en tur för att kika in om det kommit lite mer folk. Och visst har det gjort det. Men dom flesta har parkerat i serveringen där det serveras rinnande föda Själv nöjer jag mig med en varmkorv och en läsk.

Och så är dansen i gång igen. Lite mer folk har letat sig in i danssalongen. Riktigt kul att höra dessa gamla odödliga 70-talare framförda av Tommy Bergs. Låtar som står sig än idag. Man har släppt några av dessa på en helt ny full-cd som fått titeln ”Nostalgi”. 15 låtar ryms på plattan. Några av dem är: ”Annelie”, ”Aja baja Anna-Maja”, ”Liten”, ” Lasse lessen”, ”Tillsammans igen” , ”Gå inte nu” och en rad andra klassiker.

Trubadurerna
Trubadurerna

Åter in till rotundan där det dansas flitigt. Många duktiga dansare var det som tittat förbi denna afton. Det dansas foxtrot och bugg om vartannat. Alla är på festhumör liksom orkestern. För Ulf Gullbrandt är detta en något speciell spelning. Han är nämligen uppvuxen i Nykroppa så för honom är det verkligen som att spela på hemmaplan. Och det blev ju en trevlig kväll till slut med glada dansare. Nästa spelning är den 20/7 då man på Upperudslogen i Molkom spelar på en nostalgikväll och har skivrelease.

Tommy Bergs - Nostalgi
Tommy Bergs – Nostalgi
Publicerad: 2013-07-11 23:21:41

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.