Toppenkväll med Matz Rogers i Degerforsparken

13 jul

Det är alltid kul när banden frågar om man kan hjälpa till med diverse saker. Denna gång var det Matz Rogers om frågade om jag kunde hjälpa till att fotografera dem i Degerfors Folkets Park. Bilderna kommer att användas i ett projekt framöver. Exakt vad det är kommer ni bli varse om. Jag svarade så så klart ja på frågan. De hämtade mig hemmavid på eftermiddagen hemmavid i sin nya svarta buss. Sedan så ställde vi kosan mot vackra Degerforsparken. Roger Anderson styrde med van hand på ratten. När vi rullade in parken var flera husbilar redan på plats. Mycket husbilar bådar gott inför kvällen. Kalle som bor i Storfors hade tagit sig dit på egen hand per bil. Det dröjde ett tag innan den trevliga ordförande i parkföreningen Harri Brunke kom och låste upp åt oss. Jag hade tagit med arbetshandskar för jag visste vad som väntade. Mycket lådor och instrument som skulle bäras in. Efter en stund så var alla instrument på scenen och tomma lådor inne i bussen igen.

Degerforsparken är en knepig lokal att ställa ljud i. Jag är absolut inget proffs men vet många dansband som tycker det är svårt att få till det perfekta ljudet. För det blir olika ljud beroende på vart du står i lokalen. Men efter en stund så tror jag bandet blev nöjda. Innan det var dags att spela så blev vi bjudna på lite gofika i caféet. Alltid lika trevligt. Vi pratade lire med Anita Karlsson som har hand om orkesterbokningarna i parken. De hoppades så klart på mycket folk denna kväll. Det var många som på Facebook hade aviserat att de skulle dyka upp. Flera dansgäng från både när och fjärran. med facit hand kan man säga att det blev säsongsbästa med råge. Alltid kul när folket hittar ut till våra fina parker, logar och festplatser på sommaren

Sedan var det dags att byta om. Orkestern hade för dagen nya fina skjortor på sig. Allt för fotograferingens skull. Klockan slog sedan sex och Janne räknade in till aftonens första dans. Lugnt som sig bör. Man såg på en gång att detta kommer bli en bra kväll med mycket folk. mycket applåder och tummar upp bådade gott. Mycket nya ansikten i parken denna afton som man normalt inte ser här. Rikligt kul. Många långväga gäster som åkte dit för just Matz Rogers skull. Det måste vara kul att veta som musiker att många åker långt just för att man själv står och spelar.

Innan det var dags att smita i väg och dricka kaffe och äta smörgås passade jag på att plåta bandet i sina nya fina scenkläder. Efter pausen skulle de plåtas igen fast då i andra kläder. Det smakade gott dricka och god smörgås. Det blev som vanligt lite branchsnack om allt och ingenting. Grabbarna i Matz Rogers är ju bara så trevliga så hälften vore nog. Fotograferingen gick bra och det var dags för grabbarna att gå upp på scenen och dra i gång andra halvlek. Många jag snackade med var lyriska över kvällens orkester på scenen. Superlativen fullkomligt haglade. Så jag kan bara på bandets vägnar tacka så enormt mycket.

Det är sådana här kvällar man önskar aldrig skall ta slut. Mycket dansfolk hela kvällen, vackert väder, bra musik, nöjd arrangör. Vad mer kan man begära av en fin folkparkskväll i värmländska Degerfors? När de sista tonerna ebbat ut var det så dags att hjälpa bandet att packa ner allt igen- Men innan dess kom Anita och berättade att det fanns korv om vi ville ha. Vem säger nej till en korv med bröd efter en lyckad danskväll? Sedan var det bara att byta om på med blåstället. Alla grejerna skulle snyggt och prydligt in i bussen igen. Var sak på sin plats och var sak i rätt låda. Vi sade nej då till Kalle som sakta men säkert puttrade i väg hemåt i egen bil. Nöjda och glada bommade vi igen stället och begav oss hemåt. Tusen tack grabbar för en underbart trevlig eftermiddag och kväll. När jag steg av i Kristinehamns rullade bussen vidare. Janne skulle kliva av i Väse. Ulf skulle kliva av i Karlstad medans Roger skulle köra bussen sista vägen upp till Sunne där de har bussen parkerad.

Publicerad: 2022-07-13 00:08:00

admin