Trevlig Allsång på Kungsudden

6 sep
Kungsörs Kommun logo
Kungsörs Kommun logo

En fin och solig söndag i augusti bar det av med bil till den lilla orten Kungsör. Kungsör är en tätort i Västmanlands län. Orten är belägen där Arbogaån mynnar ut i Mälaren. Huvuddelen av Kungsör ligger söder om ån och i landskapet Södermanland, medan den mindre delen norr om Arbogaån tillhör Västmanland. Kommunens område motsvarar socknarna: Björskog, Kung Karl, Kungs-Barkarö och Torpa. I dessa socknar bildades vid kommunreformen 1862 landskommuner med motsvarande namn.

Men nu var det inte stadens intressanta historia vi var här för att forska i. Nä det var något annat som stod på tapeten denna söndag. Då kanske ni undrar vad man gör en solig söndag i Kungsör. Jo man tar sig ut till vackra Kungsudden där det arrangeras allsång.

Kungsudden
Kungsudden

Allsångsledare för dessa kvällar är dansbandsrävarna Towe och Charlotta Widerberg. Med kända gästartister bjuder dom på lättsam underhållning. Just denna kväll på Kungsudden hade man besök av ingen mindre än dansband och countrydrottningen Mona Gustafsson mer känd som Mona G. Johan och Gunilla Sigvardsson som jag inte hört tidigare men som visade sig vara en mycket trevlig musikalisk bekantskap. Som tekniker på dess kvällar har man även Peo Stålknapp

Towe & Charlotta Widerberg
Towe & Charlotta Widerberg

En stor överraskning på Allsången var som sagt Johan och Gunilla Sigvardsson. Deras repertoar består av kristna klassiker, Elvislåtar, countrylåtar, schlagers, svensktoppshits och allsånger. Under allsången på Kungsudden sjöng dom mestadels andliga låtar. Jag gillar dessa nästan lika mycket som jag gillar dansmusik och har flera plattor hemma med andlig musik. Min tidigare erfarenhet av denna duo är att jag tidigare tidigare ”bara” hört deras musik på youtube. Det lät minst lika bra live. Det blev Elvis och allsångslåtar av Lasse Berghagen. Det låter mycket bra om Johan och Gunilla och jag rekommenderar starkt ett besök där dom uppträder. Ni kommer inte att bli besvikna.

Johan och Gunilla Sigvardsson
Johan och Gunilla Sigvardsson

Mona G var som vanligt i högform och strålade ikapp med solen. Hon blandade friskt mellan country och dansbandsmusik. Mycket applåder fick hon efter sina framträdanden. Det är ett bevis på att hon skriver och framför låtar som verkligen håller år efter år. Naturligtvis så framförde hon sin stora hit ”Dig ska jag älska all min tid” som hon vann med i Hänt Meloditävling 1992. Många var dom som satt och sjöng med i den låten. Jag tror Mona aldrig blir kvitt den låten. Och jag tror absolut att hon inte vill det heller. Dansbandsmusik och country är ju väldigt välbesläktad med varandra så blandningen passar ju perfekt.

Härliga Mona G bjöd på bra låtar
Härliga Mona G bjöd på bra låtar

Även Towe och Charlotta samt Peo Stålknapp framförde egna nummer med bravur. Vilken hejare han är på saxofon den där Stålknappen. Towe framförde gamla låtar från sin karriär i Streaplers. Blev riktigt glad när han framförde sin version av dansbandslåten ”Främling”.

Som jag skrivit tidigare blev den en fin och solig kväll på Kungsudden. När allt var över kunde vi som var där se tillbaka på ett mycket trivsamt program. Sammansättningen av artister, låtar och prat var perfekt. Det kändes genomtänkt och planerat. Så man får hoppas på en repris nästa år på Kungsudden med trevliga artister. Förutsättningarna finns ju.

Hör följer fler bilder från Allsången:

Johan Sigvardsson och Towe Widerberg
Johan Sigvardsson och Towe Widerberg

PO Stålknapp
PO Stålknapp
Johan Sigvardsson
Johan Sigvardsson
Charlotta. Arrangören Louise och Mona
Charlotta. Arrangören Louise och Mona
Mona Peo-Stålknapp och Johan & Gunilla
Mona Peo-Stålknapp och Johan & Gunilla
Mona intervjuas
Mona intervjuas
Towe Widerberg bjuder på Främling
Towe Widerberg bjuder på Främling
Mona bjöd på ljuvliga toner
Mona bjöd på ljuvliga toner
Publicerad: 2014-09-06 20:42:58

admin