Uselt med material på Lättläst svenska

10 sep
Uselt med material på Lättläst svenska
Uselt med material på Lättläst svenska

Det här är riktigt riktigt dåligt. Dom borde skämmas!!!

För ungefär en vecka sedan vandrade runt i valstugorna i Karlstad. Tillsammans med en grupp andra personer från FUB gjorde vi en undersökning om hur många partier som på rak arm kunde presentera sitt partiprogram på lättläst svenska.. Och det är djupt skrämmande att inte alla som bor i vårt land kan ta del av det valmaterial som partierna har i valstugorna.

Jag tänker på den kategori människor som behöver material som ”lättläst”. Det är en STOR grupp som glömts bort. Vad partiet vill på riksplanet kan ev finnas på någon hemsida eller i en folder man får beställa från Stockholm. Men vad partiet vill göra i landstinget och lokalt finns inte.

I denna grupp som behöver lättläst material är det över 80% som inte går och röstar. Och varför är det så? Jo för att dom inte kan ta del av och förstå materialet lika bra eller inte alls som oss som är ”normalstörda”.

Det var många personer ute i valstugorna som tog på sig skämsmössan idag. Vissa visste knappt vad lättläst var för något och vad det innebär att skriva ”lättläst”.

Publicerad: 2014-09-10 22:35:53

admin