Trevlig danskväll med Sandins i Degerforsparken

25 aug

sandindsfsp1501

sandindsfsp1502

sandindsfsp1503

Onsdagen den 29 juli var det åter dags för lite go folkparksdans i Degerfors. På scenen denna lite speciella dag var det Sandins som svarade för dansmusiken. Nu kanske ni undrar vad det speciella med denna dag var. Jo det var nämligen så att min bror hade födelsedag och tänkte fira den i Degerfors denna kväll. Vädret denna afton var typiskt svenskt sommarväder. Det vill säga regn från ovan. Men trots detta bilade vi i väg. Vi blev förvånade över att så många bilar hittat till parken denna kväll. Många långväga gäster dessutom.

sandindsfsp1504

sandindsfsp1505

sandindsfsp1506

Att det kommer så mycket folk trots regn vittnar ju bara om vilken kvalité det är på orkestern som spelar. Hade det inte varit en bra orkester tror jag inte folket hade trotsat regnet.
”Vår egen bröllopsdag” och ”Please release me” fick inleda danskvällen. Kul att se så många glada leenden på dansgolvet. Sandins är en orkester som spelat här förr några gånger och blivit väldigt omtyckta hos publiken. Jag tror det beror på detas låtval, den musikalitet dom har i kombination med fin publikkontakt.

sandindsfsp1507

sandindsfsp1508

sandindsfsp1509

Det var på håret att orkestern inte kunde komma och spela i Degerforsparken. Detta berodde främst på ett motorhaveri som man fått dagen innan då man spelade på Galejan Skansen i Stockholm. Man fick ta bärgare till hjälp genom centrala Stockholm till Kungens kurva. Efter många om och men fick man lasta om prylarna till en mindre lastbil. Man hade innan letat ersättningsorkester som kunde rycka in i fall dom inte skulle kunna ta sig till värmländska Degerfors. Men det gick till slut. Är man bara envis och realist så löser sig det mesta.

sandindsfsp1510

sandindsfsp1511

sandindsfsp1512

Dansen rullade på inne på dansbanan där man kommit fram till programpunkten spela en hambo. Daniel Högå trakterar dragspelet som om han inte hade gjort något annat i sitt liv. Men så är han ju lite av en skolad musiker. De andra musikerna går inte av för hackor heller. Detta mina vänner är ett riktigt glatt gäng som verkligen gillar det dom håller på med. Det syns om inte annat på scenen.

Så har vi lite hastigt kommit fram till kvällens paus. En del går till serveringen och köper sitt fika medans andra kalasar på medhavt fika. Här i Degerforsparken tillhandahåller man dessutom lokaler där man kan sitta och spisa på sitt medhavda fika. Jag tror dom är rätt ensamma om detta. Att erbjuda plats både för folk som köper parkens fika samt plats för dom som har med sig fika.

sandindsfsp1513

sandindsfsp1514

sandindsfsp1515

Puliken är på plats och inväntar orkestern. Här vill man verkligen inte missa en dans säger en av gästerna som jag får mig ett pratstund med. Han tvekade inte en sekund att åka hit när han visste att Sandins orkester stod på scenen. Dom vill man absolut inte missa. Sen så sjunger ju sångerskan så himla vackert med säger han. Sen skyndar han raskt vidare för att bjuda upp en dam han tydligen spanat in. Själv tar jag min kamera för att plåta lite mer dansbilder. Trots att det inte år sol är det i alla fall ljust på himlen vilket gör det tacksamt att ta bilder. Man behöver inte använda blixt så mycket och kan bara smattra av bilder på publiken. Det är bra.

sandindsfsp1516

sandindsfsp1517

Den ena välkända danslåten avlöser den andra. Evergreens blandat med nya musik och en hel del eget material. Sandins består av Kessy Iker som spelar gitarr och står för en hel del av sången. Simon Åhs håller takten bakom trummorna och sjunger en del. Sen har vi kapellmästaren och basisten Johnny Sandin som även körar en del. Klaviaturspelare som även spelar sax och dragspel som om han aldrig gjort något annat heter Daniel Högå. Han och Johnny är de som varit med längst i bandet.

sandindsfsp1518

sandindsfsp1519

Som jag skrev tidigare så var det ju min broders födelsedag. Något som spridit sig till orkestern. Han blev så klart hyllad av orkestern. Tack för att ni hjälpte till med det. Nu är han ett år äldre. Han tackar och bockar för detta. Efter några låtar var det dags att runda av denna fina danskväll. Vi tackade orkestern och styrde hemåt. Tack Sandins för en mycket trevlig danskväll. Alltid lika trevligt.

Publicerad: 2015-08-25 00:48:11

admin