Trevlig kväll med Junix på Seniorernas hus i Karlstad

18 apr

Den 27 mars var det dans på Seniorernas Hus i Karlstad då Junix spelade upp till dans. Då jag denna dag skulle vara på ett årsmöte i Karlstad så stannade jag kvar i solstaden.

Detta var min första danskväll sen restriktionerna togs bort i våras. Det kändes faktiskt lite ovant att promenera i väg och veta att man skulle på dans. Senjag sists såg Junix hadr de bytt lite folk i bandet. Kvar är kapellmästaren Gunnar Renvall som trakterar klaviatur, dragspel och sång. Sen har han fått med sig två medlemmar från Kjell Dahls orkester som lagt ner. Det är Kjell Andersson på bas och sång samt Sven Malmberg på sax, flöjt, gitarr och sång.

I stadsdelen Sundsta har seniorerna ett helt eget hus. Sundsta herrgård som är ett allaktivitetshus för alla seniorer inom Karlstads kommun. Det är en öppen mötesplats med en stor variation av utbud och program. Aktiviteterna i huset tas fram i samverkan med ett husråd och andra frivilliga medarbetare.

När jag anländer har bandet fullt upp med att rodda upp alla sina saker på scenen. Jag hälsas välkommen av otroligt trevliga arrangören. Jag hälsar på orkestern som är otroligt glada över att få se mig igen. Det var ju ett tag sen vi sågs på grund av kända anledningar. Det blev lite fika innan dansen drog i gång klockan fem.

Dansgolvet fylldes direkt av dansglada Karlstadbor och övriga tillresta. Junix spelar härlig mogen dansmusik. Lite lugnt fick inleda danskvällen som sig bör. Lite snabbare tongångar på det så var danskvällen i gång. Flera kända ansikten fanns i publiken. Trevligt att se att de hittat ut igen. Gunnar påannonserar låten ”Hoppets stjärna”. En i mitt tycke mycket vacker melodi so de hämtat från Micke Ahlgrens repa. Det är varierad musik under kvällen. Bugg och foxtrot blandas med gammaldans. Ett trevligt inslag är de instrumentala låtarna där Sven får briljera med sin saxofon. Nyare alster blandasmed gamla godingar.

med facit i hand blev det en trevlig kväll med glada dansare. Det fanns plats för fler på golvet. men vi som var där hade det trevligt. Jag hjälpte bandet med att rodda ihop alla grejer innan vi satte oss i bussen för att syra hemåt. Nöjda efter en trevlig kväll blev jag avsläppt i Kristinehamn. Där vi tog en korv innan grabbarna fortsatte mot slutdestinationen Eskilstuna.
Tack grabbar för fin musik och för att jag fick åka med hem till Kristinehamn.

Publicerad: 2022-04-18 00:34:25

admin