Underbar danskväll med fantastiska Kjellez

19 apr

Många trodde nog de var spritt språngande galna som under rådande pandemin fick för sig att starta upp ett helt nytt band. Men de gjorde de. De handlade plockade musiker från band som lagt ner. Kjell Lundbom – Sång, gitarr och percussion har tidigare spelat i Glenn-Endys. Peter Malmqvist – Klaviatur, dragspel och sång har tidigare spelat med band som Franzens, Glenn-Endys, Curt Kenneths/Cavalkad och lite vick i Skåningarna. Håkan Larsson – Trummor, dragspel och sång har Tidigare spelat i Dannys, Sven-Håkans och nu senast Skåningarna. Ole Hansen – Saxofon, Sång, Gitarr, Dragspel, har tidigare spelat med Leif Lindens, Per-Eriks, Kjellsons, Danzells, Jontez och nu senast Matz Bladhs. Sist men inte minst så har vi Håkan Nöjd – Bas och sång som tidigare Nöddes, Curt Kenneths, Cavalkad, Jontez och Lövgrens.

När de startade upp sin verksamhet så behövde de ju någon som kunde ta hand om deras grafiska profil och hemsida, trycksaker, backdrop med mera. De hade den goda smaken att anlita ingen mindre än Markus Redman. Ja ni läste rätt. Det är jag som är orsaken till att deras logga ser ut som den gör. Så det var inte annat än man kände sig lite stolt när man stod nedanför scenen och fick se den snygga backdropen.

Mycket applåder efter aftonens första dans. ”Det är dej jag vill ha” höjde upp farten en aning. Det lät så fint och bra och Kjellez. Peter bakom sina klaviaturer tog nu ton och sjöng ”Åh en sån kväll” efter den kom ”Bara om du vill”. Sen lite country var det dags för i ”Oh lonesome me”” därefter lite Streaplers gung i ”Jukebox”. De blandade och gav mellan snabba bugglåtar och sköna foxlåtar. Det märks att de valt låtarna med omsorg. I och med pandemin har de ju haft gott om tid att få i hop en repa som publiken verkligen gillar.

Nyare alster blandas med klassiska låtar. Tonix gamla örhänge Förlåt mig älskling är en favorit som Kjellez plockat upp på sin repa. Håkan Nöjd och Ole Hansen är ju två fantastiska saxofonister. De visade de prov på då de instrumentalt bjöd på en låt som heter ”Don´t forget to remember me”. Jag älskar saxofon. Man fick verkligen gåshud och rysningar över hela kroppen. Så vackert framfört. Och med tanke på publikens ovationer efteråt så gick det verkligen hem.

Publiken var verkligen med på noterna de applåderade flitigt mellan låtarna. Vilken underbar publik att spela för utbrast grabbarna.
Jag kan avslöja att de är tillbaka på Brunnsparken i höst igen. Vi blev fikasugna. Så vi gick för att köpa oss fika. Vi passade på att fika lite innan pausen för att slippa köa.
Kaffe och en smörgås smakade mycket gott. Redo att fortsätta kvällen sedan var vi. Grabbarna gick och fikade de med. I pausen gick jag och broder in och snackade lite med dom.

Efter pausen var det full fart igen på dansen. Många som jag pratade med lovordade Kjellez och tyckte att de spelade underbar dansmusik. Och det är inte bara i Brunnsparken det sker. Vart de än drar fram öser arrangörer och publik beröm över bandet. Det är bra att kika på kommentarerna i sociala medier så förstår man hur populära de är.
Så var det så dags för kvällens sista dans. Tack grabbar för en underbar danskväll.-

Publicerad: 2022-04-19 22:55:01

admin