Trevligt söndagsnöje med Hedins i Storfors

21 nov
Hedins orkester
Hedins orkester

Söndag är en stor dansdag om man kollar på danslogen. Många är dom ställen som arrangerar söndagsdans. Och det är välbesökta danser. Jag tror många känner det som ett bra avslut på veckan att få dansa av sig. Ett av alla ställen som arrangeras populära söndagsdanser är Storfors Folkets Hus. Nu är det inte Storfors Folkets Hus i sig som arrangerar danserna utan det är Korpen Karlskoga som står som arrangörer. Sven och Kerstin som håller i dansen gör det för 37:e året. Inte många arrangörer som kan mäta sig med detta.

Ola sjunger Seniorita
Ola sjunger Seniorita

Just denna söndag var det en gäng trevliga killar från Ängelholm som svarade för dansmusiken. Det var nämligen Hedins trevliga trio. Orkestern består av Ola Nordén på gitarr, bas och sång, Conny Hedin på trumpet, gitarr och klaviatur samt Christoffer Olofsson på trummor och sång. Kanske är det så att Hedins är ett av Sveriges äldsta dansband. Bandet har ju anor sen 1955. I många år var det Bengt Hedin som drev orkestern och då hette dom således Bengt Hedins. Men då Bengt valde att dra sig tillbaka så bytte man namn till Hedins.

Christoffer - En sjungande trummis
Christoffer – En sjungande trummis

Att åka till Storfors på söndagsdans har blivit ett stort folknöje för många. Vissa åker riktigt långt för att då dansa här. Det kommer folk från Karlskoga, Degerfors, Kristinehamn, Karlstad, Hällefors, Örebro, Grums, Lindesberg, och Kumla för att nämna några orter. Man har en stadig ström av dansat publik som varje vecka kommer upp till Storfors och dansar. Det är en alldeles lagom lokal i förhållande till hur många som kommer och dansar. På sommaren dansar man i Degerforsparken och höst och vår är det Storfors som gäller. Man har således igen vinter, utan bara en höst och vår. Praktiskt va?

Dansen i full gång
Dansen i full gång

Broder och jag tillsammans med vår vän Carina landade i god tid innan dansens början i Storfors Folkets Hus. Det var en fin senhöst dag detta så det var inga problem att köra. Annars kan det ibland vara lurigt på hösten. På Folkets Hus eller Kulturhuset som det heter sen några år tillbaka hade man haft mässa denna dag så orkestern var något lite sena med att packa upp. Men med den rutin dom har var dom klara i god tid ändå.

Conny med sin trumpet
Conny med sin trumpet

Våran vän Carina Ekman som är ute en hel del på dans tyckte det skulle vara kul att åter igen få höra Ola. Hon dansade mycket för till hans ljuva stämma då han sjöng och spelade gitarr i Dannys orkester. Innan dess var han även med i Mats Elmes. Så det finns mycket musik i denna sångaren och även i dom andra medlemmarna med så klart.

Danspubllik
Danspubllik

Så slår klockan 17.00 Christoffer räknade in till kvällens första dans. ”Sången om dig” och ”Lova mig” fick inleda den första dansen. På några sekunder fylldes hela dansgolvet av dansglada människor. Det var många glada leenden ute på dansgolvet. Efter detta blev det lite bättre fart i låtarna ”Om jag faller, faller jag för dig” och ”Lite försent”. Hedins är cd aktuella med albumet ”För alla åren som gått” och spelade så klart en hel del låtar från denna underbara platta.

Ola sjunger
Ola sjunger

Fyra moderna en gammal växelvis spelar Hedins växelvis leder till slut fram till sista dansen innan paus. Dags att spela kaffevalsen som man kallar det. ”Ålefiskarns vals” och ”Drömmen om Elin” framför Hedins med bravur med Ängelholms egen Roland Cedermark alias Conny Hedin. Nu var det dags för kvällens fikapaus. Vi hade gjort goda smörgåsar med ost och skinka som vi kalasade på. Hit till Storfors tar man med sig fikakorgen då man inte har någon servering på stället.

Conny med sitt dragspel
Conny med sitt dragspel

Andra halvlek inleddes med att Conny sjöng ”Håll mig” och efter det tog Christoffer bakom trummorna ton i ”Det regnar mot mitt fönster”. Det är riktigt trevligt att se hur trevligt folk har det är i Storfors. Arrangören Kerstin har bjudit upp och susar förbi när jag står och fotograferar. Just detta med dansbilder verkar uppskattat. Många är det som kommer och frågar vart dansbilderna hamnar och hur länge det dröjer innan dom kan gå in på internet och kika på dem. Alla mina dansbilder läggs ut på dansbandsportalen danslogen.se

Arbetsgången går till sådan att jag plåtar lite bilder när jag är på dans. Plåtar både publikbilder och bilder på dansbandet och lite runt omkring. När jag kommer hem går jag igenom bilderna och väljer ut riktigt bra bilder. Jag har även fått förfrågan om jag redigerar bilderna? Svaret där är både ja nej. Det enda jag gör att beskära bilderna och när det så behövs justerar ljuset i bilderna. I övrigt försöker jag behålla dom ”orörda” för att dom ska se ut så som jag tog bilderna.

Danspublik
Danspublik

Tiden rinner i väg och dansen började lite mot sitt slut och det var så dags att sätta punkt för denna genomtrevliga kväll. Mycket folk hade hittat till Folkets Hus. Det ryktades lite om publikrekord. Efter extranummer och trevliga applåder var det dags att styra kosan hemåt.
Tack till Hedins, Sven och Kerstin, alla dansare, och vår vän Carina för en riktigt trevlig kväll.

Här följer fler bilder från den trevliga kvällen:

Storfors Folkets Hus
Storfors Folkets Hus
En glad Ola
En glad Ola
Conny med gitarren
Conny med gitarren
Danspublik
Danspublik

Allt ljus på Christoffer
Allt ljus på Christoffer

Orkesterbussen
Orkesterbussen

Hedins på scenen
Hedins på scenen
Hela bandet
Hela bandet
Christoffer hittade en kamera
Christoffer hittade en kamera
Hedins in action
Hedins in action
Danspublik
Danspublik
Publicerad: 2014-11-21 21:30:05

admin