Valvet i Karlstad – Succé eller flopp?

27 dec

När jag var i Karlstad senast så passerade jag Handelskvarteret Valvet. Det som skulle bli Karlstad citys nya köpgalleri med massor av nya butiker. Med facit i hand kan man undra om det blev en sådan succé som det var tänkt? Flera butikslokaler gapar tomma och en av de största är på väg att flytta.

Valvet innehöll ju även Karlstads Saluhall som höll i gång i knappt ett år innan Konsum Värmland tvingades lägga ner den.

I en artikel till NWT säger Konsum Värmlands VD Klas Olsson att många hade uppvaktat dom och framfört önskemål om att de skulle öppna en saluhall. Det folk såg framför sig var en saluhall av gammaldags modell. En sån som fanns mellan centrum och Haga i Karlstad förr i tiden, lokalen som i dag rymmer Tingvallagymnasiets matsal.
Starten för saluhallen var bra. De första veckorna strömmade kunderna till och handlade som aldrig förr. Men på vardagarna räckte under kundunderlaget till. Helgerna var okej.
Efter bara några månader stängde restaurangen i saluhallen. Trots flera försök med ökad marknadsföring så var kundunderlaget svagt och flera lämnade saluhallen.

För att vända trenden behövdes stora åtgärder som jag tror även var enormt kostsamma.
Idén var nog bra men jag tror läget var fel. Det var inget naturligt ställe där man lätt kan parkera bilen och slinka in och köpa med något hem.

När jag vandra genom Valvets ena del så ser jag massor med butikslokalen som gapar tomma och som man fortsatt inte lyckats fylla med hyresgäster trots att man i maj nästa år varit i gång i två år. Frågan är om det är överetablering a köpgallerior i Karlstad. Man har ju tre stora etablerade sen tidigare. 15-huset, Duvan och Mitt i city”. Ja vi får väl se om de framleddes får några nya hyresgäster till Valvet. Men det är nog svårt att locka dit nya gäster. För vad skulle det vara för typ av verksamhet som inte redan finns i Karlstad City?

Publicerad: 2017-12-27 23:41:12

admin