Varm och härlig danskväll med Matz Bladhs

23 jul

Efter lite ”semesterupphåll” på Upperudslogen så var det åter dags att hålla lite dans igen. Denna gången var det kavaljerna från Falkenberg som skulle komma på besök. Matz Bladhs eminenta kapell med nye sångaren Ole Hansen vid mikrofonen. Liksom tidigare danskvällar stod solen högt på himlen och kvicksilverhalten är hög. Frågan är om det var för varmt för att folk skulle få för sig att fara på dans? Med facit i hand kom det folk från när och fjärran. Det blev säsongsbästa för Bladhs.

Denna gång kom det med en ny sångare i bagaget. Ole Hansen som tidigare var med i Jontez har tagit över mikrofonen efter att Conny Nilsson under hösten 2017 aviserade att han kommer hoppa av bandet. Ett mycket bra val om ni frågar mig.

”Tänker du på mig i ensamhet” fick inleda denna danskväll med Matz Bladhs följt av ”Natten tänder sina ljus”. Lugnt och stillsamt som sig för i första dansen. Lite snabare tongångar i dans två ”Dags att börja om” sedan tar Lollo och sjunger ”Tänk om världen vore min”. Så var danskvällen igång på riktigt.

Ole skötte sig med den äran när han sjöng så fint. Det fanns säkert lite nervositet också. Men det ska det göra efter att komma in som ny sångare i en orkester. Det bjöds på massa låtar från deras skivor. En lugn dans bytte sin plats med en snabbare dans.

Tiden gick framåt och vi närmade oss kvällens paus. En halvtimmes pausvila med mycket gottigt som arrangören Anette med personal bjuder på. Vilka fantastiska smörgåsar och sockerkaka fanns där också. Vi satt och småpratade med grabbarna om allt möjligt. Jag och broder passade på att berömma dom ordentligt för hur bra det lät när de spelade. Sedan var det så dags för Bladhs att åter börja spela. Vi dukade av som vanligt och bar in all disk i köket till Annette och hennes fantastiska personal.

Uppe på logen var det full fart. Varmt och svettigt värre. Jag förstår inte riktigt hur det orkar i värmen. Men det är duktiga som orkar hänga i. De bjöd på en helt ny låt med Ole från deras kommande skiva. ”Bara ett ensamt hjärta” heter låten som de gjort på en färsk singel. En mycket bra låt i typisk Matz Bladhs anda. Låten är skriven av Henrik Sethsson, Kalle Blomqvist och Thomas Deutgen. Ett mycket gott hantverk.

Applåderna var många och långa. Tiden går så fort då man har trevligt. Nicklas som sköter mellansnacket berättade att ja kära publik en del tittar på klockan tänker nu är det snart slut. Vi vill rikta ett stort TACK till Annette och personalen Sveriges bästa arrangör vilken omsorg när vi kom hit fick vi en rejäl god pannkakstårta bullar dricka kaffe kakor bullar, middag ja listan kan göras lång. Tack vi älskar Upperudslogen så enormt mycket. Och jag stämmer in. Tack Matz Bladhs för underbar musik som ni bjuder på. Vi ses framöver på dansbanorna. Nu laddar vi om inför dansen med Donnez den 4 augusti.

Publicerad: 2018-07-23 10:33:32

admin