Varm och härlig onsdagsdans med Gideons

16 jun

gideonsdfs1501

gideonsdfs1502

Vädret visade sig från sin absolut bästa sida denna onsdag. Och varför det undrar ni? Dum fråga skulle jag vilja säga. Manne skulle ju arrangera onsdagsdans i Degerforsparken. Han har ju alltid kontakt med vädergudarna som förser honom och oss dansare med bra väder. Dagens orkester som spelade var mina vänner i Gideons orkester med Eskilstuna som utgångsort. Mycket trevliga och sympatiska grabbar som spelar exakt den dansmusiken som publiken här i Degerforsparken gillar.

gideonsdfs1527

gideonsdfs1526

gideonsdfs1525

Denna kväll var det ett minst lika stort evenemang på ett annat ställe. Förutom att Gideons var i stan så skulle Degerfors IF ha hemmamatch på Stora Valla. Denna ort kretsar kring tre saker, fotboll nämligen dans och järnverket. Vi landade i parken i god tid innan dom skulle börja spela. På en bänk i parken fann vi Hans Östlund mer känd som osten. Han trivdes gott i det vackra vädret. Han hälsade glatt på oss alla och en liten stund senare dök de andra grabbarna upp. Stunden senare kom de tillbaka uppklädda och redo kicka i gång denna danskväll.

gideonsdfs1512

gideonsdfs1511

gideonsdfs1510

Broder fick äran att bestämma vad bandet skulle inleda med. Det blev Peter Grundströms fina ”I mitt innersta hjärta”. Conny bakom trummorna kollade alla var redo och räknade sedan in till första dansen. Golvet fylldes direkt och många glada leenden dansade förbi scenen. Peter hälsade alla välkomna till denna förtjusande dansafton. Robban fick äran att fortsätta dansen med ”Forever and ever” på sin förgyllda lergök som även kallas för saxofon. Tänk om man kunde spela sax lika bra som honom, eller spela över huvud taget.

gideonsdfs1507

gideonsdfs1506

gideonsdfs1505

Kvällen gick rasande fort. Nästan lite för fort. Innan jag visste ordet av var vi framme vid kaffevalsen. Lite vals och sedan gå och dricka kaffe förklarade Peter för publiken. I pausen passade vi även på att ta lite nya gruppbilder på dom till hemsidan. Sen gick vi till bilen för att dricka kaffe och äta en smörgås. Det är så himla mysigt att sitta i denna fina folkpark och ta sig en fika. Det märks att dom verkligen vårdar och tar hand om denna park för att den skall leva. Förutom onsdagsdansen har Strömtorps IK bingo på söndagarna och några gånger på sommaren arrangerar man barnprogram.

gideonsdfs1518

gideonsdfs1517

gideonsdfs1516

I morgon signerad Peter Grundström sjöng trummisen Conny Eriksson och efter den ”That summer long ago”. Jag kom att tänka på vad mysigt vi har det här i denna fina park. Vi har fin dansmusik levererad av Gideons, fin danspublik, och som grädde på moset Manfred med personal. Kan det bli så mycket bättre? Nej jag tror inte det. Det är sådana här kvällar man önskar aldrig ska ta slut. Innan sista dansen var det dags för Robert att visa vad han går för. Med sin sax blåste han ett väldigt fint svängigt saxmedley. Jösses vad många låtar man tryckt in i det här medleyt. Bra jobbat Robban! ”Jag för evigt är din” och ”Till there was you” fick avsluta denna danskväll.. Att döma av applåderna efteråt så verkade publiken nöjda ned kvällen. Efter lite snack och fotografering så tackade vi för oss och rullade hemåt.

Här kommer fler bilder från kvällen.
gideonsdfs1524

gideonsdfs1523

gideonsdfs1522

gideonsdfs1521

gideonsdfs1520

gideonsdfs1519

gideonsdfs1515

gideonsdfs1514

gideonsdfs1513

gideonsdfs1509

gideonsdfs1508

gideonsdfs1504

gideonsdfs1503

Publicerad: 2015-06-16 08:49:14

admin