Varmt och mysigt med Hedins på Upperudslogen

30 jun

Det blev en varm och trivsam kväll på Upperudslogen när Hedins orkester gastade PROs söndagsdans. Mycket folk hade sökt sig till logen dessutom. Jag tror till och med att det blev snudd på säsongsbästa för söndagsdanserna. Riktigt skojigt!

Hedins är ett band som inte gör någon besviken. Jag har följt bandet sen de hette Bengt Hedins. Bengt Hedins orkester lades ner 2004 och har sedan dess hetat Hedins orkester. Hedins har fr.o.m. 1 augusti 2013 gjort en omstrukturering eller marknadsanpassning om man vill kalla det så.

Till Upperudslogen kom de i strålande solsken. Allt var upplagt för en toppenkväll. Det blev det. Bra väder och trevlig dansmusik i kombination med mycket dansfolk. Hedins är populära så är det bara. Det som jag kan tycka är lite synd är att de inte kör mer egna låtar så som de gjorde förr. Men det kanske är så att de förknippar de låtarna med sin förre sångare Arne Bakken. Men å andra sidan har de ju så många andra härliga låtar på sin repa.

Det är så härligt att höra Conny spela trumpet. De har föresten lagt in några nya instrumentallåt. Bland annat en trevlig låt som heter ”Jag ser tillbaka” (original: Jealous heart) Hedins har verkligen hittat sin stil med de instrumentala trumpetgodingarna. Det är ju inte alls många band som har någon som spelar trumpet. Oftast är det ju saxofon.

Efter dansens slut förevigade jag bandet på en gruppbild. Vi pratade sedan om lite låtförslag och jag tipsade Ola som är sångaren om några fina Dannyslåtar som jag tyckte de kunde ta upp på repan. De fick dem i alla fall på en cd så vi får väl se vad blir.

Slutligen vill jag bara skriva det jag brukar avsluta med. Att dansbilder finns på danslogen.se men även på Upperudslogens facebooksida. Gilla gärna Upperudslogen där så missar du ingenting.

Publicerad: 2017-06-30 00:54:39

admin