Varmt och mysigt med Holens i Degerfors

9 jul

holensdfsinsta5

holensdfs1501

Vingåkers kommun är en kommun i Södermanlands län. Centralort är Vingåker. Västra delen av Läppe ligger i Närkes landskap. Kommunens område motsvarar socknarna Västra Vingåker och Österåker, båda i Oppunda härad. I dessa socknar bildades vid kommunreformen 1862 landskommuner med motsvarande namn. Ja detta kan man läsa om denna kommun på Wikipedia. På listan över kända personer som man förknippar med orten finner man Göran Persson, Birger Schlaug, Göran Greider och Kent och Monica Holen.
De två sistnämnda har en egen dansbandsorkester som heter Holens orkester. Dessa hade den goda smaken att med sina bandkamrater spela upp till dans i Degerforsparken.

holensdfs1514

holensdfs1513

holensdfs1519

holensdfs1524

Man skall absolut inte klaga på vädret en kväll som denna. Men frågan är om inte 32 grader är i mesta laget för dans? Nå väl så puttrade vi väg mot parken och Holens. Denna kväll skulle det gå åt mycket vatten. Pappa svängde in i denna vackra fina folkpark och vi konstaterade att det redan hade samlats många bilar med minst lika många glada dansare. Arrangören Manne sken i kapp med solen och var på ett strålande humör.

Innan dansens början fick vi en pratstund med Holens och det blev kramar och hälsningar innan det var dags för dem att börja spela. Just denna vecka hade dom sex spelningar på sju dagar. Monika, Kent, Jerker och Kenneth gjorde sig sedan klara för att sparka igång denna dans denna förtjusande sommarkväll. Lite lugnt i ”En tro på kärleken” och ”När du ser på mig” fick inleda kvällen. Lite bättre fart i dans nummer två ”Lika kära nu som då” och där efter ”Kärleken har fått vingar”. I bandet delar Kent, Monica och Jerka på sången vilket gör det varierade. Detta blandar man upp med en och annan duett mellan Kent och Monica samt instrumentalare från Monicas saxofon.

holensdfs1517

holensdfs1512

holensdfs1511

holensdfs1515

Det märks på publiken att dom gillar Holens orkester. Jag tror det är ömsesidigt från orkesterns sida Mycket applåder efter varje låt. Flera som är i parken har idag åkt långt för att dansa. Många har med sig husbilen och är på ”Holensturné”. Många av dom som är i parken här på onsdagarna dansar flera dagar i veckan. Motion och friskvård tillsammans med nöje.
Dansgolvet fylldes åter och man bjuder på titelspåret från deras senaste skiva ”Jag drömmer om en man”. Traditionsenligt innan paus blev det kaffevalsen.

Onsdagsdanserna är mycket populära och drar mycket folk Till parken kommer det varje vecka en stadig skara på 150-200 dansare ibland fler. Denna onsdag var det en bra bit över 200 som löst in sig i parken till orkesterns och arrangörens glädje. En anledning till pulbliktillströmningen är Holens orkester.

holensdfs1525

holensdfs1510

holensdfs1509

holensdfs1520

Bandet har spelats flera gånger i parken och välkänd för publiken. Själva orkestern startades för sexton år sedan. Kent och Monika spelade på lite olika tillställningar när tillfälle gavs. Förfrågningarna blev allt fler, så till slut blev det svårt att kombinera tillsammans med andra musikjobb, som man hade på varsitt håll. Så 1999 bestämde man sig för att starta egen orkester. Efter att ha varit en trio i nio år, utökade orkestern våren 2008 då Jon Andersson började spela trummor i bandet. När Jon bestämde sig för att lägga trumpinnarna på hyllan våren 2009, kom istället ”Jerka” med för att taktfast hålla i stockarna. Och där är just där som vi är idag.

holensdfs1506

holensdfs1505

holensdfs1522

holensdfs1521

Åter till dansgolvet där timman blivit sen. På golvet kryssar danspar försiktigt runt till Monicas ljuvliga saxtoner. En tempohöjning blev det på detta. Elvis ”Let Me Be There” ihop med Kellys stora hit ”Sikta upp mot stjärnorna” passar perfekt. Sedan var det dags att spela sista dansen. Lugnt och kramvänligt blev det. ”Crazy” och ”I Varje andetag” fick avsluta denna förtjusande kväll. När dom sista tonerna ebbade ut stod publiken kvar på golvet och gav Holens stående ovationer. Jerker räknade in till extranumret ”Rock Around the Clock”.
Vi snackade som vanligt lite med Holens och rullade sedan hemåt i kvällen.

Här följer lite fler bilder från dansen
holensdfs1502

holensdfs1523

holensdfs1518

holensdfs1516

holensdfs1508

holensdfs1507

holensdfs1504

holensdfs1503

Publicerad: 2015-07-09 02:36:28

admin