Veckans dansband 1: Selex

30 dec
Selex 2014
Selex 2014

Denna veckan har vi gjort avstamp i härliga Värmland, i staden där solen alltid lyser. Vi befinner oss i staden Karlstad. Listan över kändisar som bor och verkar i karlstad kan göras hur lång som helst. Sven Erik Magnusson Sven Ingvars, Lars Lerin konstnär och museiföreståndare, Jörgen Jönsson ishockeyspelare, Bengt Alsterlind journalist, Adam Alsing TV-programledare Stefan Holm friidrottare är några på den enormt långa listan.
Karlstad och värmland framför allt är kända för sin stora dansbandskultur.

Och det är just här i Karlstad som vi dyker på fem spralliga killar som kallar sig för Selex.
Vid en första titt kan man absolut inte tro att bandet spelat sen 1980. Men så är det.

Man startade med att spela lite ruffare dansmusik med influenser från Amerika och England.
Efter några år fick man anpassa sig efter vad publiken önskade.
Premiärspelningen hade man på OK Motorhotell som i dag heter Gustaf Fröding Hotell. Sedan dess har det blivit en hel del spelningar runt om i landet för dessa herrar.

Äldre orkesterkort på Selex
Äldre orkesterkort på Selex

Under åren har bandet både setts på TV och hörts på radio. Men framför allt har man träffat folk och haft trevligt på flera av landets dansbanor. Spelningar i Norge och på dansbåtarna har man också hunnit med.

Idag spelar Selex som man själva uttrycker det r handfast dansmusik med synnerligen modernt stuk. Högt tempo, annorlunda låtar och varierad repertoar är bandets motto. Man strävar efter attl inte låta som några andra, om detta nu är möjligt. Engelska eller svenska spelar ingen roll. Det viktigaste är att publiken känner igen låtarna. Förutom covers har man en del eget material på repertoaren som bland annat Ove Astmo i bandet har komponerat ihop.

Diverse livebilder på Selex
Diverse livebilder på Selex

På skivfronten har man inte gjort mycket väsen av sig. Någon singel mest som promotionmaterial har det blivit. Selex skall man helst uppleva live för att få den rätta känslan och atmosfären som infinner sig. Speltillfällena är allt från privata fester, spelningar på dansföreningar, offentliga gigg på Folkets Hus, folkparker och dansrestauranger.

Selex består av:
Owe Astmo – Gitarr, sång
Pelle Johansson – Sång, trumpet
Thomas Öhqvist – Trummor, sång, speaker
Göran Bank – Klaviatur
Kjell-Åke Solberg – Bas

Publicerad: 2013-12-30 00:02:02

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.