Veckans dansband 11: Eklöfs

11 mar
Eklöfs orkester
Eklöfs orkester

Denna vecka har vi styrt kosan till den stad som är residensstad i Södermanlands län. Då har säkert flera av er räknat ut att vi befinner oss i Nyköping. Detta är en mycket gammal stad. Obestyrkta uppgifter pekar ut 1260 som tidpunkten då Nyköping fick sina första stadsprivilegier.

Från Nyköping kommer flera dansorkestrar. De mest kända är nog Mats Bergmans men även Excess härstammar härifrån och även orkestern som blivit kändisar genom tv3:s program ”Playa Del Sol” nämligen Eklöfs orkester. I år firar man 10 år som orkester. Bandet består av Patrick Eklöf, Roger Zetterqvist. När bandet spelar nere på Playa Del Sol utökas gruppen till en trio genom Tomas Karlsson.

Dancemän och Excess
Dancemän och Excess

Samtliga medlemmar i bandet har stor rutin från många andra band. Roger och Tomas har bland annat spelat tillsammans i Excess orkester. Patrick har erfarenheter från bland andra Dancemän och Sväng-grabbarna

Eklöfs är en flexibel orkester och spelar oftast som Duo, ibland trio men ibland även som enmansorkester då Patrick Eklöf på egen hand ger sig ut på dansbanorna.

Eklöfs Duo
Eklöfs Duo

Bandet spelar mogen musik som inbjuder till allt från gammeldans till foxtrot & bugg. På bara några års verksamhet har antal antalet spelningar ökat markant. Grabbarnas repertoar är fylld av välkända dansgodingar som folk känner igen. Man kan även erbjuda en trevlig musikfrågesport till bords, och hjälper gärna till med allsång, genom att spela välkända allsånger som alla känner igen.

Spelställena är allt i från pro-danser, motions och trivseldanser, privata fester till större evenemang i folkparker och folkets hus. En av höjdpunkterna varje år är att åka ner till Playa Dé Ingles på Gran Canaria för att spela på det välkända danspalatset Playa Del sol.

Eklöfs Live. Foto lånat från Eklöfs hemsida
Eklöfs Live. Foto lånat från Eklöfs hemsida

Man har under sex års tid spelat varje år på denna dansrestaurang på gran Canaria. Under 2012 då Eklöfs gav sig ner pågick en tv-inspelning för tv3. Strix television hörde av sig och frågade om bandet ville medverka i en ny realityserie. Då dansbanden och dansmusiken skulle vara i fokus var svaret om medverkan enkelt. Så under förra hösten kunde man i tv3 följa stamgästerna och dansbanden nere i södern. Efter bandets medverkan har responsen blivit mycket god. Flera nya dansarrangörer har hört av sig för att boka bandet.

På skivfronten har man givit ut flera skivor med låtar som publiken gillar att dansa till. Man ahr de senaste åren släppt en cd lagom till spelningen på Playan och dom har sålt slut i ett nafs vilket har gjort att man fått trycka upp nya då efterfrågan har varit så stor.

Publicerad: 2013-03-11 00:05:20

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.