Veckans dansband 11: Mixx Duo

10 mar
Mixx Duo
Mixx Duo

Denna vecka har vi styrt kosan mot huvudstaden där vi hittat veckans dansband. I Stockholm finns det en del dansband även om dom inte gör så jättemycket väsen av sig. Mestadels är det duos och trios som spelar upp på företagsfester, bröllop, motionsdanser m,m eller någon annan tillställning där dansant musik är kravet.

Veckans dansband är en duo som lyder till namnet Mixx. Historien om bandet sträcker sig tillbaka till tidigt 90-tal. 1993-94 bildades det ett dansband i Haninge i södra Stockholm som hette Kerrys Orkester. Från början bestod bandet av 6 stycken medlemmar som under åren har bytts ut. Kerry Björkström och Titti Zettmar var stommen i orkestern som stannade kvar och vidareutvecklade bandet. 1997 ändrades bandet profil med ett bredare och modernare musikutbud. I samband med detta döpte man om bandet till Jetz.

Av olika anledningar som att musiker slutat p.g.a. flytt utomlands m.m. så lades bandet ner. Men Kerry och Titti ville inte sluta med musiken. Dom valde att fortsätta, men nu som duo.

Mixx Duo
Mixx Duo

För att kunna erbjuda ett liknande koncept som när man var ett komplett dansband, har man som de flesta duos inspelat komp för att låtarna ska vara av samma kvalité som tidigare då man var en fullstor orkester

Mixx Duo blandar musiken för att passa publikens önskemål. Man blandar gärna bugg, foxtrot, country och gamla godingar. Även gammeldans finns på repertoaren när så önskas.

Bandet består av Kerry Björkström som har en sångutbildning på Adolf Fredriks musikhögskola. Han började spela gitarr vid 15. Gillar att sjunga stämmor och är särskilt förtjust i gammal hederlig countrymusik.
Titti Zetmar har sjungit på företagsfester, kyrkor, bröllop. Blev medlem i Kerrys Orkester 1994. Älskar att sjunga allt möjligt, men countrymusik ligger varmt om hjärtat.

Spelställena är allt från privata fester, bröllop, offentliga danser på folkets hus, folkparker, danslogar och andra ställen där det arrangeras dans. Man har bland annat spelat på Grand Hotell, Hasselbacken på Djurgården, Ösmo och Nynäshamns Folkets Hus samt gjort spelningar för Haninge-buggen.

Publicerad: 2014-03-10 00:09:05

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.