Veckans dansband 39: Norlingz

22 sep
Norlingz
Norlingz

Lindesberg är en tätort i Västmanland. Orten är belägen vid Lindesjöns norra strand mellan Bottenån och Lilla Lindesjön cirka 40 km norr om Örebro. Kända personer med anknytning till orten är bland andta tv-profilen och journalisten Lara Orup, skådespelerskan Gunilla Åkesson, fotbollspselaren Samuel Wowoah och journalisten Torsten Ehrenmark för att nämna några personer.

På orten finns även så klart ett dansband som jag har vaskat fram. Orkestern heter Norlingz. Namnet har man fått genom Roland Norling som spelar gitarr och sjunger.. Han började sin orkesterbana redan 1976. Det var tillsammans med en kompis och man kallade sig för Maj 76.
Kanske blev man inspirerade av bandet Juni71?

Serdan dess har det rullat på, med olika band. Willards på 80 talet, till början av 90.
Denna ork upplöstes och ur askan uppstod Danzett, var verksamma fram till 1995.
Sedan blev det dansbandet Chrizz som var verksamma fram till år 2001.

Efter det blev det speluppehåll. Men spelsuget kom tillbaka samtidigt som Rolands fru höll på att bli tokig på honom och sa, sätt in en annons efter spelkompisar annars så gör jag det.

Blandade bilder på Norlingz
Blandade bilder på Norlingz

Annonsen fick genomslagskraft och Roland fick kontakt med Jorma Ehnvik, och efter mycket om och men hittade man resterande gubbar. Och därmed så var orkestern Norlingz ork. född.

Som sagt så bildades bandet 2011 och är alltså en ganska ny orkester. Men samtliga medlemmar är rutinerade medlemmar som alla har spelat i olika konstellationer tidigare.
Bland andra; Torlenners, Kjell Brooz, Berth Thores och Azterix för att nämna några dansband.

Norlingz spelar mogen dansmusik. Speltillfällena är allt från privata fester, offentliga danser på folkets hus och parker, dansrestauranger m,m. Man har bland annat varit uppbokade på det populära dansstället Playa Del Sol på Gran Canaria där man spelade under två roliga veckor. Det var en upplevelse att spela 14 kvällar på raken 5 gånger 45 min. Man fick fin respons både från arrangör och danspubliken.

Norlingz spelar allt 100% live och använder alltså inga bakgrunder

Aktuellt för bandet just nu är att man håller på med förberedelserna inför inspelningen av bandets första CD. Mycket plock och fix blir det, speciellt när man spelar på deltid och har andra jobb och åtaganden vid sidan av själva spelandet.

Norlingz Orkester
Norlingz Orkester

Norlingz spelar låtar som publiken känner igen. Allt från gamla evergreens till lite nyare alster finns med på repertoaren. Bland låtarna märks bland andra Främling, Teddy Bear, Aj Aj Aj, I Just Called so say i love you, Du Är Min Man, All You Ever Do och Jag Är På Väg.
Man har även några helt egna låtar med på repertoaren som Ängel I Mitt Liv och Ett Sommarfoto.

Bandets sättning är:
Johan – Trummor, Sång
Jorma – Gitarr, Dragspel, Leadsång.
Roland – Bas, Sång
Raimo – Sologitarr, Sång
Bertil – Keyboard, Sång

Publicerad: 2013-09-22 15:41:19

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.