Veckans dansband 5: Camell Duo

28 jan
Camell Duo
Camell Duo

Denna veckan har vi hamnat i ”Sagolika Sunne”. Där hittar vi dansbandsduo Camell som funnits i ungefär fem år. Man spelar fester, pro-danser och andra evenemang stora som små.

Bandet består av Kjell Johansson och dottern Camilla Johansson.

Kjell har spelat i dansband under många år. Han startade KJELL CHRISTERS orkester 1982 och drev bandet fram till sommaren 2007 då ett gemensamt beslut togs att lägga ner bandet. Då kom dottern Camilla på, att tillsammans med pappa Kjell starta en dansbandsduo, vilket inte var svårt för pappa att svara ja på.

Camilla Danielsson, har däremot inte sjungit dansband tidigare men intresset för dansmusik har varit väldigt stort kanske mycket på grund av att det kretsat mycket kring detta i familjen Johansson.
Meriter som Camilla kan nämna är att hon gjort en singel som spelats mycket i radion.

Hon har vid flera tillfällen legat på topplistan ”Värmlandstoppen” med mycket fina placeringar,
har även sjungit i kyrkor, sjungit nationalsången vid några tillfällen då Färjestad haft hemmamatcher, varit med Sunnes karaokekung Sven Svensson på olika slags festarrangemang.

Camell Live. Bilder lånade från camell.se
Camell Live. Bilder lånade från camell.se

Under 2012 släppte man sin första cd i for av en singel med fem låtar på. Skivan har blivit väl mottagen i media och den egna låten ”Om du ger mig himlen” toppar flera topplistor runt om i Skandinavien.

Skivan är producerad av Peter Åhs som är känd från Lotta Engbergs orkester och Martin Lindqvist som närmast kommer från Bengt Hennings orkester.

Det låter mycket bra om Camell tycker jag. Camilla har en bra och välklingande röst. En duo som jag varmt kan rekomendera.

Publicerad: 2013-01-28 06:38:58

admin

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.